Lichaamsverzorging

Dit zijn de beste tools om je lichaam mee te exfoliëren

Dit zijn de beste tools om je lichaam mee te exfoliëren

We weten dat het belangrijk is om ons gezicht regelmatig te exfoliëren. Je verwijdert de dode huidcellen zodat je huid de ruimte heeft om nieuwe huidcellen aan te maken. Dit is niet alleen belangrijk voor ons gezicht, maar ook voor ons lichaam! Dit zijn de fijnste tools om je lichaam mee te exolifëren.

Scrubhandschoen

Scrubhandschoenen zijn een fijne tool om je lichaam mee te exfoliëren. Je kunt ze gebruiken in combinatie met je favoriete douchegel. Zo kun je exfoliëren en wassen tegelijk. Een handschoen is een fijne budgetproof tool voor de gevoelige huid. Het is namelijk mild voor de huid en niet irriterend. 

So Eco Bath and Shower Mitt - €5,45

Shower back strap

Vind jij het vooral lastig om je rug te bereiken tijdens het exfoliëren, dan is dit de ideale tool voor jou. Net als het handschoentje is deze tool mild voor de huid. Door de vorm van deze tool kun je makkelijk bij je rug, zowel de bovenkant als de onderkant. Zo zorg je ervoor dat je nooit een plekje overslaat!

So Eco Shower Back Strap - €7,45

Detox huidborstel

Als je geen last hebt van een gevoelige huid, is een borstel de beste tool om te gebruiken. De huid exfoliëren met een borstel bevordert de bloedsomloop terwijl je de dode huidcellen verwijdert. Deze borstel van Elemis heeft een lang handvat dat je van de borstel af kunt halen. Hierdoor kun je overal goed bij! Vermijd bij het gebruik van een borstel gevoelige plekjes om de huid niet te irriteren.

Elemis Body Detox Skin Brush - €29,45

Exfoliërende steen

Een steen om mee te exfoliëren? Werkt dat echt? Ja! Het is de perfecte tool om te gebruiken om eelt mee te verwijderen. Deze tool is dus vooral geschikt voor je voeten, die je ook zeker niet mag overslaan. Deze steen kun je gebruiken in bad of onder de douche. Wees hiermee natuurlijk wel voorzichtig en hou de steen uit de buurt van gevoelige huid en gebruik deze tool niet in de buurt van wondjes of andere huidbeschadigingen.

Hydrea London - Natural Pumice Stone - €4,95

Body scrub

We hebben het hier natuurlijk over tools, maar je kunt er ook voor kiezen om een scrub te gebruiken om je lichaam mee te exfoliëren. Dit is vooral een goede optie voor de gevoeligere huid. Je kunt er ook voor kiezen om de scrub te combineren met een van de andere tools. Het voordeel van de srub is dat het een lekkere geur meegeeft. Zo ruikt deze heerlijke scrub bijvoorbeeld naar amandel en pistache.

Sol de Janeiro Bum Bum Body Scrub 220g - €45,45

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top