Lichaamsverzorging

Pamper je voeten: 6 verzorgingstips die het verschil maken

Pamper je voeten: 6 verzorgingstips die het verschil maken

De zomer staat weer voor de deur, zwierige jurkjes, blote benen en je voeten in slippers. Maar hee, die voeten, die kunnen wel een opknapbeurt gebruiken. Met deze verzorgingstips heb je binnen een handomdraai weer poezelige voetjes.

Tip 1: Voetenbadjes

Neem regelmatig een voetenbadje. Jouw voeten knappen daar ontzettend van op. Voeg eventueel wat keukenzout toe, dit werkt antibacterieel met als resultaat: frisse voeten. Maar in de drogist vind je natuurlijk ook genoeg lekkers speciaal voor een verkwikkend voetenbadje. Spoel je voeten na het voetbad altijd even na met schoon water. Last van wondjes op je huid? Dan is het af te raden om een voetenbadje te nemen, dit kan namelijk infecties veroorzaken of irritatie.

Tip 2: Weg met die harde huid

Grote kans dat het gebied rond je hielen hard is en er eelt heeft gevormd. Een puimsteentje doet wonderen. Dit is een klein, licht blokje lavasteen, wat je kan gebruiken om harde, droge huid weg te schrapen. Door de dode huidcellen weg te schrapen komt er nieuwe, zachtere huid terug. Je voeten moeten wel goed droog zijn anders heeft het gebruik van een puimsteentje geen nut.

Tip 3: Gebruik vaseline

Die eeltvorming onder je voeten kun je wat verminderen door je voeten in te smeren met vaseline. Smeer de harde plekken in en doe sokken aan als je naar bed gaat. De vaseline zal de harde plekken verzachten en de droge huid versoepelen. Als je wakker wordt was je je voeten met warm water en zeep en je voeten voelen weer heerlijk, zacht aan.

Tip 4: Lavendelolie

In het eerder genoemde voetenbadje kun je een paar druppels (15 tot 20) lavendelolie toevoegen. Laat je voeten hier 15 tot 20 minuten in weken voor een zacht resultaat.

Tip 5: Gebruik een voetencrème

Na al dat gepoedel is het belangrijk om een fijne voetencrème gebruiken. Blijf je consequent smeren dan zien je voeten er na een tijdje daadwerkelijk beter uit. Scrub je voeten even van te voren om de dode huidcellen te verwijderen. 

Tip 6: Nagels lakken

Voor een touch up (hallo: sandalen en open hakken), kun je je nagels lakken in een kleur die jij mooi vindt. 

En nu jij, met deze verzorgingstips zullen je voeten deze zomer shinen op het strand!


 

 

 

Beeld: Istock
Deel dit artikel
Back to top