Lichaamsverzorging

Deze dingen wil jij weten voordat jij jezelf laat waxen

Deze dingen wil jij weten voordat jij jezelf laat waxen

Als jij van plan bent om voor de eerste keer jezelf te laten waxen, dan is er een grote kans dat je daar wat zenuwachtig voor bent. De enge verhalen vliegen ons dan ook om de oren. Daarom snappen we dat je het liefst al wilt weten wat er gaat gebeuren en wat je nou precies van die waxbeurt kunt verwachten. 

Of je nou scheert, jezelf harst of je haar lekker laat zitten is helemaal aan jou. Ga jij binnenkort voor een wax? Dan kun je ervoor kiezen om alleen een bikini wax te laten doen, een brazilian wax of voor meerdere plekken op je lichaam te gaan. Wij hebben een paar dingen op een rijtje gezet die je wat meer kennis geven over de befaamde wax. 

Verschil tussen brazilian- en bikiniwax

Er zijn meerdere soorten waxbehandelingen waar je uit kunt kiezen wanneer jij je intieme zone wilt laten ontharen. Zo kun je gaan voor een brazilian wax, deze is het meest voorkomend. Bij deze keuze worden alle haren gewaxt en dus verwijderd op en langs je schaamstreek heen. Zo is al het haar van je intieme zone binnen no-time weg. Je kunt ook gaan voor een bikiniwax. Dit betekent dat alleen de haren worden weggehaald die je kunt zien wanneer je een bikinibroekje aanhebt.

Wat je niet moet doen

Je zou denken dat je jezelf van te voren moet scheren. Dit is niet het geval. Wanneer jij jezelf onthaart van te voren ga je vaak met ingegroeide haartjes naar de afspraak. Daardoor is het voor de persoon die je waxt moeilijker om deze haren te verwijderen. Ook doet het een stuk meer pijn dan wanneer je haartjes wat langer en zachter zijn geworden. Maak je waxafspraak om de twee weken zodat je haartjes al weer wat gegroeid zijn. 

Wat moet je wel doen

Scrubben, scrubben en nog eens scrubben. Zorg ervoor dat je alle delen die jij wilt laten ontharen scrubt één dag van te voren. Zo gaan je haartjes overeind staan. Laat je huid daarna gewoon opdrogen zonder bodylotion. Wanneer je een droge huid hebt, is het namelijk het makkelijkst om te waxen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Treatwell.nl (@treatwellnl) op

Tijdens je menstruatie

Ben jij precies ongesteld in de periode van jouw eerste afspraak? No worries. Dit heeft helemaal geen gevolgen op je ontharing. Je kunt natuurlijk niet elke keer jouw afspraak afzeggen door je menstruatie. Wel is het aan te raden om een tampon te gebruiken in plaats van maandverband in verband met de hygiëne. 

Ongemakkelijkheid

Veel vrouwen zijn wat bang dat de afspraak ongemakkelijk zal zijn. Dat is niet zonder reden, met je benen wijd en ontbloot op een stoel liggen voor een vreemde is voor de meesten geen dagelijks tafereel. Toch hoef jij je hier geen zorgen om te maken. Dit is namelijk het beroep van de persoon die jou waxt, zij ziet alle soorten intieme zones de hele dag door. Je hoeft je dus zeker niet druk te maken over het feit dat degene over jouw intieme delen oordeelt. Er is een grote kans dat zij je zelfs op je gemak stelt. 

Doet het pijn?

Iedereen zijn pijngrens ligt ergens anders maar wij gaan het niet voor je achterhouden: het doet wel degelijk pijn. De eerste keer zal het pijnlijkst zijn omdat je huid hier nog niet aan gewend is. Wanneer jij jezelf vaker laat waxen, is je huid een stuk minder gevoelig en raak je gewend aan de pijn die erbij komt kijken. Deze wordt steeds meer dragelijk. De horrorverhalen die je vast weleens hebt gehoord, zijn dus zeker niet de realiteit. Schreeuwen zal dan ook niet iets zijn wat jij op je afspraak doet. 

Verschillende soorten wax

Waxsalons gebruiken allerlei verschillende soorten wax. Zo heb je sugaring, dit bestaat al eeuwenlang in Oosterse landen en wordt inmiddels ook bij ons gebruikt. Sugaring is volledig naturlijk. Het is een pasta dat bestaat uit water, citroensap en suiker. Omdat deze zich alleen aan je haren vasthoudt, en niet aan je huid, is dit een veel minder pijnlijke optie van ontharen dan andere soorten wax. Ook heb je waxstrips, die door veel salons worden gebruikt. Deze zijn gemakkelijk in gebruik en laten geen plakkerige restjes over op je huid. Ook striploze hars wordt vaak gebruikt. De persoon die jou waxt zal kijken naar je haar en huid en de wax gebruiken die het beste bij jou past. 

De afspraak

Hoe duur je waxafspraak zal zijn, ligt volledig aan de salon en aan welke behandeling je laat doen. Een volledige wax waarbij je benen, oksels en intieme zone worden onthaard kost ongeveer 55 euro. Dit kan ook oplopen of juist bij andere waxsalons minder zijn. De duur van het waxen kan ook verschillen maar is meestal tussen de vijftien en twintig minuten. 

Kijk tijdens het kiezen van jouw salon goed naar de reviews en prijzen. Wanneer de prijzen erg laag zijn, kan je dat bedrijf beter links laten liggen. Het kost wat maar dan heb je ook goede kwaliteit. 

Wax essentials

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top