Lichaamsverzorging

Je huid preppen voor je waxing afspraak: zo doe je dat

Je huid preppen voor je waxing afspraak: zo doe je dat

Waxen, het is een manier van ongewenste haartjes verwijderen, maar een afspraak waar we niet echt naar uitkijken. Wel zijn we achteraf blij met het resultaat! De haartjes blijven lang weg en je zal minder last hebben van ingegroeide haartjes. Ga jij voor het eerst haar op je lichaam laten waxen? Dan zijn dit de dingen die je moet doen voordat je gaat.

Srub je huid

Voordat je haar laat weghalen, is het zeker goed om dode huidcellen te verwijderen. Gebruik daarom een milde scrub op de huid die behandeld gaat worden, maar doe dit niet te dicht op je afspraak. Doe dit twee of drie dagen van tevoren. Het gebruiken van een milde scrub is belangrijk, je wil je huid namelijk niet irriteren vlak voor je afspraak. Verzorg de huid na het scrubben. Als je snel last krijgt van ingegroeide haartjes, kun je het beste producten gebruiken die salicylzuur bevatten. Probeer bijvoorbeeld eens deze body scrub van Revolution Skincare.

Vermijd strakke kleding

Je zou misschien niet snel nadenken over wat je aantrekt terwijl je prept voor je wax afspraak. Maar het heeft daadwerkelijk invloed. Strakke kleding dragen kan er namelijk voor zorgen dat je sneller ingegroeide haartjes krijgt. Draag daarom katoenen ondergoed de dagen voor en op de dag van je afspraak. Hierdoor kan de huid goed ademen. Draag naar je afspraak bijvoorbeeld een los zittende broek of een maxi jurk. Blijf dit soort kleding ook nog even dragen na je afspraak, zodat de huid niet geïrriteerd raakt.

Houd rekening met de lengte van de haartjes

De lengte van de haartjes die je weg laat halen, maakt veel uit tijdens je afspraak. Als de haartjes te kort zijn, kan de wax niet genoeg grip krijgen op de haartjes en wordt het een stuk lastiger om ze goed te verwijderen. Zorg ervoor dat de haartjes minimaal tussen de een en twee centimeter lang zijn. Als de haartjes langer zijn, doet het waxen ook minder pijn. Dat betekent dat je dus van tevoren even niet moet scheren! Dit is ook beter voor je huid, aangezien scheren irritatie kan veroorzaken.

Drink van tevoren geen caffeïne of alcohol

Als jij een afspraak hebt staan en nog even snel van tevoren een terrasje wil pakken om een wijntje te drinken, kun je beter niet gaan. Ditzelfde geldt voor koffie. Caffeïne en alcohol zorgen ervoor dat je huid gevoeliger wordt. Hierdoor zal het waxen een stuk pijnlijker worden, wat alles behalve wenselijk is. Laat in de uurtjes voor je afspraak de koffie of cocktails dus even staan. Houd jezelf wel gehydrateerd met water!

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top