Lichaamsverzorging

Even echt ontspannen? Doe dan dit als je thuis in bad gaat

Even echt ontspannen? Doe dan dit als je thuis in bad gaat

Nu we vaker thuis zitten door alle lockdowns, is het belangrijk om ook écht tijd voor jezelf te nemen. Plan meer me-time in en zet epsom-zout alvast op je lijstje, want dat is namelijk hét product voor een lekker winterritueel.

Met epsom-zout zorg je voor een spagevoel in je eigen huis en kom je even helemaal tot rust in bad. Bijkomende voordeel: het helpt ook nog eens tegen slapeloosheid. Dit is wat epsom-zout precies is en dit zijn de voordelen.

Wat is epsom-zout?

Epsom-zouten zijn eigenlijk fijne kristallen van magnesiumsulfaat. Als je het zout aan water toevoegd, lost het op. Volgens de experts zorgt dit zout er zeker voor dat je je beter kunt ontspannen. Niet zo gek, want epsom-zout wordt ook bij aromatherapie gebruikt zodat je helemaal zen naar buiten loopt.

Hoe epsom-zout helpt bij slapeloosheid 

Meer ontspanning, minder stress of slapeloosheid. Klinkt goed, toch? Epsom-zout zorgt voor ontspanning omdat het gemaakt is van magnesium. Aan deze stof hebben veel mensen een tekort, terwijl dat juist belangrijk is. Tabletten met magnesium kunnen je daarom ook helpen, maar dit me-time moment in een lekker bed is natuurlijk extra fijn.

Gooi de volgende keer dus een schepje epsom-zout in je bad en doe er eventueel nog een lekkere olie bij. Maak het rustgevend door voor het slapengaan in bad te gaan en voor een olie met lavendel of vanille te kiezen. Kopje rustgevende thee en je bent helemaal klaar. Daarna stap je helemaal zen in bed en wordt je hopelijk uitgeruster wakker.

Epsom-zout kopen voor in bad

epsom zout kopen

Treets Epsom Bath Salt bij Douglas.nl

epsom zout

Sea Magik Salted-Epsom Spa bij Douglas.nl

Beeld: Photo by Taisiia Stupak on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top