Beauty

Spagevoel thuis? Dit zijn 5 tips om het zelf te creëren

Spagevoel thuis? Dit zijn 5 tips om het zelf te creëren

De tijd dat ik aan het douchen ben, is echt even een momentje voor mezelf. Het warme water laat je ontspannen en je kan niet veel meer dan even focussen op jezelf. Vaak ben ik dan ook wel een tijdje onder de douche te vinden. 

Goed voor jezelf zorgen is super belangrijk en als het even kan, moet jij jezelf zo nu en dan een bezoekje aan de spa gunnen. Ook als je thuis bent, kun je ervoor zorgen dat je dat spagevoel krijgt. Hier zijn een vijf tips om dat spagevoel thuis te bewerkstelligen!

1. Een schone, nette én mooie badkamer

Maar weinig mensen voelen zich comfortabel in een ruimte waar het een troepje is en waar niet goed is schoongemaakt. Dit is dan ook echt een must voor een badkamer waar je een spagevoel wilt krijgen. Verder is het belangrijk dat de ruimte fijn is om naar te kijken. Zit een hele badkamerverbouwing er niet in - omdat je er simpelweg het geld niet voor hebt of omdat je in een huurwoning zit? Dan kun je altijd met kleine tweaks de ruimte een upgrade geven. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw wastafelmeubel, een mooie spiegel en een update van de kleine accessoires zoals fraaie wandhaken of een hanger voor de toiletrol. 

 

2. Verzorgingsproducten die er goed uitzien én fijn zijn

Het oog wil ook wat: ruil je doorsnee drogisterijproducten eens om voor items met een fraaie verpakking. Wij zijn dol op merken als Aesop, Rituals, Le Labo en Diptyque. Je betaalt er meer voor dan normaal maar je krijgt er wel écht wat voor terug. Deze flacons zien er niet alleen mooi uit in de badkamer, ook de producten zijn heel erg fijn. Heb je geen geld om elke keer een nieuwe te kopen? Vul ze dan - als dat kan - gewoon met een ander fijn product wat een stukje goedkoper is. 

 

3. Sfeerverlichting

Het kan handig zijn om in de badkamer flink wat licht te hebben, bijvoorbeeld als jij je daar opmaakt. Om een spagevoel te krijgen, is sfeerverlichting echter wel essentieel. Als je meerdere lichtpunten hebt, kun je ervoor kiezen om maar één aan te doen tijdens jouw spamomentje. Verder is het een optie om alle lichten uit te laten en enkel een kaars (of twee of drie, het is maar net wat je wilt) aan te zetten om een spagevoel in je eigen badkamer te krijgen. 

4. Heerlijke handdoeken

Een must voor een badkamer waar je een spagevoel moet krijgen, zijn handdoeken die prettig zijn. Ze moeten goed afdrogen maar ook comfortabel aanvoelen op de huid. Verder is het belangrijk dat ze niet gerafeld of verkleurd zijn. Heb je op dit moment een allegaartje aan handdoeken? Koop dan eens per maand een paar nieuwe en vul dit net zolang aan tot je een fijne collectie hebt. Kies bij voorkeur een bepaalde kleur of een kleurenthema zodat het niet een te bonte verzameling wordt aan verschillende handdoeken. Onze tip? H&M Home heeft hele fijne handdoeken voor een goede prijs!


Badlaken van katoenen badstof bij Hm.com

5. Geur

Hoe een badkamer ruikt, is zo belangrijk voor het gevoel wat je er krijgt. Een goedkope en natuurlijke oplossing is om eucalyptus onder de douchekop te hangen - deze geur vind je vaak terug in spa's. Je kan ook voor geurstokjes kiezen of een geurkaars, bijvoorbeeld van Rituals. Last van nare geurtjes in de badkamer? Lees hier hoe je er vanaf komt

Beeld: H&M
Deel dit artikel
Back to top