Health

6 tips om 's avonds sneller in slaap te vallen

6 tips om 's avonds sneller in slaap te vallen

We hebben er allemaal weleens last van; je wilt gaan slapen, maar je lichaam laat weten hier nog niet aan toe te zijn. Het woelen en draaien belemmert je en de volgende ochtend wakker worden, voelt hetzelfde als een nachtje doorgehaald hebben. Vreselijk! Rusteloze nachten en vermoeide ochtenden kunnen vaker voorkomen naarmate we ouder worden, maar is dit de enige oorzaak of is er misschien meer aan de hand?

De slaapuren nemen inderdaad af wanneer je wat ouder wordt, maar als slapeloosheid dag in en dag uit een probleem begint te vormen, wil je daar graag wat aan doen. Een gebrek aan slaap kan niet alleen zorgen voor een slecht humeur, maar het kan ook ernstige gevolgen hebben voor onze gezondheid. En die willen we natuurlijk zo lang mogelijk op pijl proberen te houden!

Heb jij ook last van slapeloosheid en weet jij niet hoe je hiervan af komt? Lees dan snel met ons mee en kom erachter welke tips voor jou kunnen werken.

1 van 6

1.  Investeer in het juiste matras

Als je ooit de beslissing maakt om je matras te vervangen, dan is het vooral belangrijk om in het juiste matras te investeren. Een verkeerde variant heeft niet alleen invloed op de kwaliteit van je slaap, maar het kan ook lichamelijke klachten met zich meebrengen. Zo kan een goed matras met voldoende rugondersteuning een wereld van verschil maken en zal een goede nachtrust eerder regel dan uitzondering zijn. Iemand met het juiste matras en beddengoed zal je minder vaak in haar slaap zien omrollen, dan iemand die het tegenovergestelde ervaart. Doe daarom genoeg research om te kijken wel matras het beste bij jou past!

1 van 6
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top