Beauty

5 smakelijke snacks die je slaapritme niet in de war brengen

Niets is zo lekker als het genieten van een midnight snack, maar zodra het tijd is om naar dromenland te vertrekken, heb je spijt van je smakelijke vreetfeestje. Door al die suikers en vetten die je net achter de kiezen hebt, zit je niet alleen tjokvol, maar kun je ook niet slapen. Om dit scenario in de toekomst te voorkomen, kun je in het vervolg beter de volgende snacks eten zodra je weer midden in de nacht zin hebt om te schransen. 

Rijstwafel met hüttenkäse
Een slaap match made in heaven is de beluste rijstwafel met een beetje romige hüttenkäse. Deze combi geeft je een comfortabel vol gevoel én het zit ook nog eens vol met calcium en Tryptofaan. Tryptofaan is een stofje dat het lichaam uiteindelijk omzet in het vermeende geluksstofje serotonine, waardoor je met een extra blij gevoel naar bed gaat. 

Yoghurt met kersen
Zure kersen bevatten melatonine, een hormoon dat ook in medicijnen zit tegen slapeloosheid. Door een paar kersen te verorberen, krijg je sneller een slaperig gevoel. Wil je iets bikken wat meer vult? Eet je kersen dan samen met wat Griekse yoghurt. 

Bananensmoothie
Heb je weer last van die zeurende cravings? Doe je dan tegoed aan een gezonde bananensmoothie. De melk bevat veel proteïne zonder dat het te zwaar valt en banaan zit boordevol kalium, waardoor je sneller in slaap valt. 

Crackers met amandelboter
Heb je meer zin in een lekker knabbeltje, pak dan snel wat volkoren crackers erbij. Besmeer je toastje met wat amandelboter of pindakaas, zodat je weer een goede portie aan proteïne binnenkrijgt. Daarnaast kan het nuttigen van deze smeersels krampen in je spieren verminderen, waardoor je na je leg day in de sportschool toch nog lekker kunt slapen. 

Pompoensoep
Een warme soep voor het slapen gaan, werkt bevordelijk om sneller in dromenland te belanden. Kies er alleen niet voor om een soep te nuttigen die zwaar valt of een waar heel veel vezels inzitten, zodat je 's nachts geen moeite hebt met het verteren van je maaltje. Doe je bijvoorbeeld tegoed aan een gezonde pompoensoep. 

Beeld: I stock

 

 

 

Deel dit artikel
Back to top