Lifestyle

10 x de meest bizarre Amerikaanse snacks

10 x de meest bizarre Amerikaanse snacks

De Amerikaanse cultuur is een tikkeltje bizar - vooral als je het vergelijkt met het nuchtere Nederland - maar stiekem zijn we er dol op. We consumeren graag (reality)televisie uit de VS, Hollywoodfilms en Amerikaanse YouTube content waar we kennis hebben mogen maken met wat ze allemaal eten. Een aantal snacks uit dit lijstje zal je dan ook wel bekend voorkomen, maar een aantal (denk ik) ook weer niet!

Wat me opvalt terwijl ik dit lijstje maak, is het feit dat Amerikanen van alles en nog wat combineren met elkaar. Ik kan dan ook niet stoppen met denken aan de scène van Friends waarin Joey een halve English trifle en een halve shepherd's pie eet en daarna zegt:

 

1 van 10

1. Cola float

Eigenlijk is het een 'soda float' want Amerikanen doen dit niet alleen maar met cola, maar met alle koolzuurhoudende drankjes. Het is een combinatie van vanille-ijs met cola. De volgorde waarin je het klaarmaakt, is belangrijk. Doe twee bolletjes vanille-ijs in een glas en schenk de cola er langzaam bij in. Op deze manier ontstaat er veel schuim en heb je dus een cola float!

1 van 10
Beeld: Photo by Blake Guidry on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top