Lifestyle

tips die je portemonnee een handje helpen

tips die je portemonnee een handje helpen

Geld besparen: het is makkelijker gezegd dan gedaan. Met deze simpele tips kun je veel geld besparen, en dit is hoe je dat doet.

1. Water opvangen

Zet een emmer in de douche en vang het eerste (koude) water op dat eruit komt wanneer je de douche aanzet. Tijdens het opwarmen van douchewater gaat er veel koud water verloren, wat je prima kunt gebruiken om de planten water te geven of om mee te koken en afwassen.

2. Helderheid

Pas de helderheid van je beeldschermen aan. Hoe hoger de helderheid, hoe meer stroom je nodig hebt. Stel een automatische lichtsensor in of pas handmatig de helderheid aan.

3. Seizoensproducten

Eet mee met het seizoen. Je bespaart namelijk een hoop geld wanneer je groente en fruit dat in het seizoen is, te kopen. Haal bijvoorbeeld kool in de herfst en koop asperges in de lente.

4. Cadeaus

Vervang dure, onpersoonlijke cadeaus door een uniek en zelfgemaakt presentje. Een handgeschilderd kunstwerk of persoonlijk kaartje wordt door jullie vriendschap of relatie extra speciaal, terwijl je er helemaal niet veel geld voor hoeft uit te geven.

5. Kapper

Laat je haren knippen bij een kappersschool, in plaats van bij een normale kapper. Het is goedkoper voor jou, en leerzaam voor de leerling(en).

6. Koken met deksel

Kook met een deksel op de pan: op deze manier verbruikt een pan gemiddeld 2 tot 3 keer minder energie. Haal de deksel niet te vaak van de pan, dan zorg je dat 'ie veel warmte verliest.

7. Bandenspanning

Je kunt zo'n twee tot vijf procent brandstof besparen wanneer je de juiste bandenspanning in je banden hebt. Als je te zachte banden hebt, verbruikt je auto namelijk meer brandstof.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top