Lifestyle

Drankjes om de zomer mee door te komen

Drankjes om de zomer mee door te komen

Cheers op de heerlijke temperaturen! Voor welk drankje ga jij deze zomer? Wat zomerse verfrissing kunnen we wel gebruiken. Van de meest fancy drankjes tot de meest nieuwe cocktails! Het kan allemaal deze zomer. Wij hebben er wat voor je samengesteld. Welke is jouw favoriet?

Drankjes zomer 2023

 

1. Bromosa 

Misschien wel hèt zomerdrankje van 2023, de Bromosa! We kennen vast allemaal wel de populaire cocktail Mimosa, maar ken je dit drankje ook al? Een cocktail voor de echte bierliefhebbers onder ons. De bro in Bromosa voor jongens, maar dat zegt niks over wie dit drankje kan nemen. Het is een drankje die je gewoon een keer geprobeerd moet hebben en hij is nog makkelijk te maken ook. Het enige wat je nodig hebt is bier, wodka en jus d'orange. De hoeveelheid maakt niet zoveel uit. Schenk een scheutje van alle drankjes bij elkaar en maak er wat lekkers van!

 


2. GIG hard seltzer

Heb je ooit al eens een drankje gehad van GIG hard seltzer? Sprankelend water met 5% alcohol en een lekker fruitsmaakje. Van lime tot berry. Ze hebben zelfs nu de smaak passionfruit. Deze moet je een keer proberen!

 

 


3. Ijsthee met bosvruchten

Zelfgemaakt en heerlijk verfrissend! Koel de bosvruchten thee door hem een nachtje te laten trekken en versier het drankje met zoveel mogelijk fruit. Voeg ijsblokjes toe en klaar is je drankje.

 

4. Strawberry crush

Heb jij een crush op aardbeien? Dan is dit drankje perfect voor jou. Mix 3 aardbeien, 5 basilicumblaadjes en pureer dit met een staafmixer. Voeg er vervolgens 50 ml Licor 43 bij, 20 ml Vodka en 15 ml citroensap. Schud dit goed door elkaar en giet het drankje door een zeef. Vul het glas met gecrushed ijs en als je de basilicumblaadjes kun je toevoegen als je dat lekker vindt. Garneer het drankje af met aardbeien. Klaar is jouw zomerse drankje!

 

 

 

 

5. Frosé

We kennen allemaal rosé, maar ken je ook frosé? Rosé maar dan in een nieuw jasje. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is 750 ml rosé 250 gram aardbeien, 1 eetlepel suiker, 60 ml vodka en 2 eetlepels grenadine siroop. Maar hoe maak je dit? Vul een ijsblokjes houder met rosé en laat dit vriezen. Stop de aardbeien in een blender en voeg hier de suiker bij. Vervolgens giet je er vodka bij en de grenadine siroop. De ijsblokjes kunnen er bij en het is dan tijd om te blenden. Jouw drankje voor deze zomer is klaar! Garneer het drankje af met aardbeien.

 

Bron: Bettyskitchen.nl
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top