Lifestyle

Zien: deze alcoholvrije cocktails zijn niet van echt te onderscheiden

Zien: deze alcoholvrije cocktails zijn niet van echt te onderscheiden

Dry January is begonnen! De maand waarin we onze favoriete cocktail en geliefde Pinot Grigio even laten staan. Het is dan ook niet zo gek dat de vraag naar non-alchoholic drankjes stijgt. Niet alleen omdat we houden van een wijntje op zijn tijd, maar ook omdat het ontgiften van je lichaam zo nu en dan nodig is.

Wil je toch genieten van een cocktail zonder alcohol? Goed nieuws! Wij hebben de lekkerste non-alcohol cocktails voor je op een rijtje gezet!

 

Alcoholvrije cocktail #1 - Gin & Tonic

Staat een Gin & Tonic cocktail ook bovenaan jouw lijstje? Niet geheel zonder reden natuurlijk. Deze alcoholvrije G&T heeft dezelfde geur en smaak als een echte gin, alleen ontbreekt de alcohol. Bijkomend voordeel: geen kater! Je maakt deze alcoholvrije cocktail met 100 ml Seedlip Garden, 200 ml Tonic, 2 takjes munt en wat ijsblokjes.

Alcoholvrije cocktail #2 - Mojito Mocktail

Ondanks dat een Mojito voornamelijk in de zomer gedronken wordt, is het juist een lekker verfrissend drankje in de winter. Makkelijker dan dit wordt het niet, want de kant-en-klare Sir James Mojito Mocktail hoef je alleen maar in een glas te schenken. Voeg was ijsblokjes, munt en limoen toe en je bent klaar!

Alcoholvrije cocktail #3 - Espresso MartiNO

Oké, alleen de naam al. Espresso MartiNO is dé cocktail voor alle koffieliefhebbers onder ons! De originele martini bevat natuurlijk alcohol, maar deze cocktail is alcoholvrij en nét zo lekker. Een win-win situatie, toch? Je maakt de Espresso MartiNO met Seedlip Spice 94, een shotje espresso en 20 ml suikersiroop.

Alcoholvrije cocktail #4 - Amaretti

We sluiten het rijtje af met een heerlijke mocktail die een zeer pure en krachtige smaak heeft. De geur van amandelen in combinatie met een beetje citroensap, maken het een sensationele (alcoholvrije) beleving. Je maakt een Amaretti met 90 ml Lyre’s Amaretti, sap van één citroen, twee eiwitten en wat ijsblokjes. Ik zeg: genieten maar!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top