Interior

Kussensloop te groot? Zo los je dit het beste op

Kussensloop te groot? Zo los je dit het beste op

Een hoofdkussen is je beste vriend voor altijd. Elke avond lig je weer lekker zacht en val je op je kussen in een diepe slaap. Je kussen verdient dan ook af en toe wat aandacht van jou. Wanneer kocht je voor het laatst een nieuwe kussensloop? Misschien is het wel tijd voor iets nieuws. En no worries als je kussensloop te groot blijkt. Daar is een handig trucje voor!

Juiste kussensloop

Een standaard hoofdkussen is 60 bij 70 centimeter. Alleen blijkt je kussensloop soms toch te groot achteraf. Dan heb je zo’n irritante, losse flap. Het doet niets voor je nachtrust, maar staat wel een beetje stom. Natuurlijk kun je het makkelijk eronder vouwen, maar dat blijft nooit zitten. De volgende ochtend hangt de flap alweer los. Gelukkig hebben we daar nu een briljante tip voor! Interieurliefhebber Liz was zo vriendelijk om de lifehack op TikTok te delen.

Kussensloop te groot: dit moet je doen

Een te groot kussensloop los je heel makkelijk op. En met deze tip blijft de kussensloop ook echt goed zitten. Wat je moet doen? Schuif je kussen in de kussensloop en zorg dat je de flap overhoudt. Pak de flap nu bij het midden vast aan de bovenkant en schuif zo de flap naar binnen. Trek het even mooi strak en voilà! Je ziet er helemaal niets meer van.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top