Lifestyle

5 tips om jouw bed goed schoon te houden

5 tips om jouw bed goed schoon te houden

Jouw bed goed schoonhouden is belangrijker dan je denkt! Het is beter voor je haar, je gezicht en je huid. Wanneer jij je kussensloop regelmatig verwisselt, worden jouw lokken minder snel vet, verminder je onzuiverheden op je gezicht én door je lakens vaak te wassen bestrijd je backne, chestne en buttne.

Het is dus super essentieel dat jij je bed, waar jij gemiddeld acht uur per nacht in ligt, schoonhoudt. Niet alleen je kussen en lakens moeten goed schoon worden gehouden, maar ook je matras, kussen en beddengoed. We leggen uit aan de hand van vijf tips hoe jij dat zo efficiënt en goed mogelijk doet.

Matras omdraaien

Je laat je matras luchten door het af en toe om te draaien. Doe dit eens in de paar weken en voorkom ook nog eens ligkuilen in je bed.

Zuiveringszout gebruiken

Je bed maak je extra goed schoon door zuiveringszout te gebruiken. Strooi voldoende baking soda over je matras (maar niet te veel) en laat het vier uur intrekken om van vocht en vieze luchtjes af te komen. Zuig het van je bed af met je stofzuiger en jouw nestje is weer lekker fris.

 

Lakens heet wassen

Na een tijdje zitten er veel bacteriën in jouw beddengoed en daar wil je vanaf. Je lakens houd je goed schoon door ze één keer per week te wassen op een temperatuur van minimaal zestig graden.

Kussen schoonmaken

Maak je kussen schoon met behulp van de instructies die op het label staan. Sommige kussens kun je wassen, maar niet allemaal! Droog je kussen in de droger als dat een optie is, of draai en schud je kussen af en toe tijdens het drogen. Als je kussen niet in de was kan, kun je het in de vriezer stoppen voor minimaal een paar uur om van een groot gedeelte van de bacteriën en mijten af te komen. Je kussensloop kun je het beste om de dag verschonen of twee à drie keer per week.

Was je dekbed

De meeste dekbedden kunnen thuis gewassen worden. Prop jouw dekbed niet zomaar in de wasmachine, maar vouw deze netjes op. Breng je dekbed elke zes maanden naar de stomerij als jij het niet zelf kan wassen.

Geniet van je schone bedje!

Beeld: Photo by SHOP SLO® on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top