Lifestyle

5 x redenen waarom je nú nog satijnen kussenslopen moet aanschaffen

5 x redenen waarom je nú nog satijnen kussenslopen moet aanschaffen

Misschien heb je mensen er al vaker over gehoord: de satijnen kussenslopen. Eigenlijk verdienen ze alle glorie die er maar gegeven kan worden, want geez, wat zijn die dingen geweldig. Nog niet overtuigd? Hier zijn 5 x redenen waarom je nu nog satijnen kussenslopen moet aanschaffen. 

1. Geen slaapkreukels meer op je gezicht

Een van de vreselijkste dingen is wakker worden met kreukels op je gezicht door je kussensloop. Je weet dan wel dat je in ieder geval diep hebt geslapen en een goede nachtrust hebt gehad, maar erg fijn is het niet. Zeker niet als je per ongeluk te laat wakker wordt en eigenlijk al op je werk had moeten zitten. Met satijnen kussenslopen hoef je je hier in ieder geval niet druk om te maken. Yay!

2. Je haar wordt getemd

Een ander dingetje waar we met onze normale kussenslopen mee moeten dealen: ontzettend wild haar. Slaap je op een satijnen kussensloop, dan is je haar de volgende ochtend een stuk minder pluizig en all over the place. Satijn veroorzaakt namelijk geen wrijving en kan daardoor jouw haar in het gareel houden. Oh, én je verliest ook nog eens minder haar op zo'n fijne kussensloop. 

3. Vermindert acne

Voor je huid is satijn ook een fijne stof om mee te werken. Materialen die zijdezacht zijn (satijn, dus) laten je poriën namelijk de hele nacht gewoon ademen. Dit zorgt dan weer op minder kans op acne. Ook is zo'n zacht kussensloop goed voor huidhydratatie. Andere stoffen nemen vocht weg, satijn laat het je huid juist houden. 

4. Kan helpen bij allergieën én een betere nachtrust

Voor je health is satijn een gezonde keuze. Een van de belangrijkste eigenschappen van de stof, is dat het heel ademend is en daarmee dus ook fijn is voor als je bijvoorbeeld snel last hebt van allergieën. Zeg maar gedag tegen nare bacteriën (die op je katoenen kussensloop anders vrolijk blijven krioelen). En daarbij: geen last van allergieën = een betere nachtrust. 

5. Satijn gaat langer mee

Niet alleen is satijn beter voor je gezondheid, ook money wise is het slim om satijnen kussenslopen (of beddengoed) aan te schaffen. De stof gaat minder snel kapot dan bijvoorbeeld katoen. Maakt niet uit hoe vaak je het uitwast, of dat je keer op keer verhuist: satijn is uiteindelijk de goedkoopste optie wat betreft kussenslopen. Al overtuigd? 

Lees ook: De ingrediënten in haarproducten die je moet vermijden

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top