Health

Alle voordelen van een warm bad nemen in de avond

Alle voordelen van een warm bad nemen in de avond

's Avonds een heerlijk bad nemen is waarschijnlijk niet iets waar iedereen snel aan zou denken. Toch is voordat je naar bed gaat even bijkomen in een warm water helemaal geen slecht idee. Een warm bad nemen heeft namelijk meerdere voordelen voor het lichaam en de geest.

Dit zijn alle voordelen van een warm bad nemen in de avond.

Het leegt je hoofd

Als je thuiskomt na een lange werkdag zit je hoofd waarschijnlijk helemaal vol met informatie. De perfecte manier om je dag kalm en rustig af te kunnen sluiten, is door je hoofd figuurlijk te legen in een lekker warm bad. Het voorbereiden van jouw bad kan al therapeutisch werken. Zet een rustige playlist op, maak een kaars aan en leg de producten die je in bad wilt gebruiken alvast klaar. Zo word je voordat je in bad zit al helemaal rustig.

Het is kalmerend

Als je eenmaal in het heerlijke warme water ligt, kan dit jouw volle hoofd helemaal kalmeren. Focus je alleen op wat je voelt en verban alle stress uit jouw hoofd. Je kan je tijd in bad ook gebruiken om te brainstormen, een boek te lezen of om een serie te kijken waar je al een tijdje aan wilde beginnen. Laat jouw badtijd dienen als me time. 

Je komt er makkelijker door in slaap

Nu jij helemaal gekalmeerd bent en je hoofd leeg is, zal je merken dat je al een beetje slaperig begint te worden. Niet alleen je hoofd zal namelijk relaxen door het warme water, jouw lichaam zal zich ook gaan ontspannen. Wanneer jouw hoofd en lichaam volledig ontspannen zijn zal je makkelijker in slaap komen. Maak van jouw bad gelijk een deel van jouw avondroutine. Poets bijvoorbeeld voordat je in bad stapt jouw tanden zodat jij achteraf gelijk je bed in kan duiken.

Het helpt tegen spierpijn

Spierpijn is echt ontzettend vervelend, gelukkig kan een dagelijks warm bad dit verhelpen. Het warme water helpt jouw spieren om te ontspannen zodat je achteraf minder pijn zal ervaren. Na een avondje in de sportschool te hebben gehangen, is een warm bad dus een heerlijke toevoeging aan jouw avondroutine. En voor de dag erna natuurlijk ook.

Het helpt tegen een verstopte neus

Je hebt vast wel eens gehoord dat stomen goed is voor de luchtwegen. Een heet bad nemen werkt eigenlijk hetzelfde. Als je last hebt van een verstopte neus is een warm bad dus de pefecte manier om jouw luchtwegen vrij te maken zodat je weer normaal kunt ademen. Een eucalyptusgeur toevoegen aan je bad kan hier ook enorm bij helpen.

Het is goed voor je huid

Je zou misschien denken dat een dagelijks bad nemen jouw huid uitdroogt maar door een hydraterende olie toe te voegen kan jij jouw velletje juist verzorgen terwijl je weg ligt te dromen in het warme water. Achteraf je lichaam insmeren met body lotion zorgt ervoor dat je huid geen hydratatie mist na het warme bad.

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top