Lichaamsverzorging

Mis jij een bad in jouw huis? Wij hebben de Tubble getest en dit is ons oordeel!

Mis jij een bad in jouw huis? Wij hebben de Tubble getest en dit is ons oordeel!

Even een scenario: het is een echte herfstdag in november. Het regent al de hele tijd en na een lange werkweek is het eindelijk weekend. Eigenlijk zou je niets liever willen dan een avondje lekker relaxen in een bad maar in jouw stulpje is er geen te vinden.

Of het nu komt omdat het niet in jouw huurwoning zit, je nooit eerder behoefte had aan een bad in jouw koophuis of dat je badkamer gewoon simpelweg te klein is, er is een oplossing voor. Maak kennis met Tubble, het opblaasbare ligbad die in vrijwel elke badkamer past. Tubble komt in twee verschillende maten, belooft eenvoudig op te zetten te zijn, is super comfortabel vanwege de zachte bodem en de hoofdsteun én heeft een bekerhouder die geïntegreerd is in het design. Als liefhebber van badderen en de huurder van een appartement in Amsterdam met een krappe badkamer zonder bad, moest ik dit natuurlijk even testen. 

Zoals ik al schreef: mijn badkamer is super klein. Er kan net een inloopdouche in, een wastafel en een toilet. Veel bewegingsruimte is er niet maar vanwege die inloopdouche heb ik wel precies plek om de Tubble Royale met een afmeting van 156cm x 82cm x 52cm erin te plaatsen. Eigenlijk is het net ietsjes te krap maar omdat het om een opblaasbad gaat, past het er toch tussen - de glazen douchewand en een uitsteeksel aan de muur drukken het bad iets smaller wat geen probleem vormt om er comfortabel in te zitten of het bad te gebruiken. 

Voordat je het bad op gaat blazen, is het van belang om de afvoer voor het water alvast aan te sluiten. Er zit hiervoor onderaan het bad een opening. De afvoer heb ik vervolgens naar het doucheputje geleid zodat het water - wanneer ik klaar ben met badderen - veilig weg kan lopen zonder dat alles nat wordt.

Het opzetten van het bad gaat inderdaad super makkelijk dankzij de bijgeleverde pomp. Met behulp van een simpele gebruiksaanwijzing zet je die zo in elkaar en nadat je de slangen hebt aangesloten op de twee gaten waar lucht in te blazen is, steek je de stekker in het stopcontact waarna het bad in een mum van tijd opgeblazen wordt. Wanneer je de slangen uit de gaten haalt, is het van belang om zo snel mogelijk de stopjes dicht te doen zodat het bad niet leeg loopt maar dit lukt goed. 

De volgende stap is het bad vullen met water. Dankzij de waterdruk in mijn huis duurde dat even - de grootte van het bad komt in de buurt van een 'normaal' bad - en toen het bad eindelijk vol zat, was het water een beetje afgekoeld maar met behulp van het toevoegen van warm water (geen kokend water gebruiken, hier is de Tubble niet tegen bestand) had het water de perfecte temperatuur om even lekker te genieten. Theetje erbij, kaarsje aan, magazine bij de hand en relaxen maar!

Het bad ligt zoals beloofd door Tubble super comfortabel. Op de bodem zit een matje die vergelijkbaar is met een yogamat en dankzij de hoofdsteun kan lekker naar achteren hangen zonder een nek te krijgen die moe of vervelend aanvoelt. Ook fijn: de lucht in het bad verdwijnt niet langzaamaan - iets wat vaak wel het geval is bij opblaasmatrassen of opblaasbare dingen voor in het zwembad. 

Eenmaal klaar met badderen is de Tubble ook zo weer opgeruimd. Haal het stopje uit het bad waardoor het water weg kan lopen en verdwijder de paar overgebleven druppels met een zachte doek. Check ook even of de onderzijde goed droog is. Als dat gedaan is, kun je het bad opvouwen en met de bijgeleverde pomp en afvoerslang bewaren in een speciale tas die bij het pakket zit. 

Conclusie: dol op badderen en mis jij echt een ligbad in jouw huis? Dan is de Tubble ideaal! Het opblaasbad is ook verkrijgbaar in de kleinere maat 140cm x 68cm x 46cm en komt in verschillende kleuren. 

Beeld: Michelle Helmigh
Deel dit artikel
Back to top