Face & Sculpting

Dit zijn de slechtste en beste soorten licht om je make-up in te doen

Dit zijn de slechtste en beste soorten licht om je make-up in te doen

Herken je het dat je make-up er op een bepaalde manier uitziet in de badkamer, maar dan totaal anders als je naar buiten loopt? Dit komt waarschijnlijk door het licht dat je in die ruimte gebruikt. Verschillende soorten lampen kunnen namelijk veel invloed uitoefenen op hoe jouw make-up eruit komt te zien.

Terwijl sommige soorten licht ideaal voor make-up zijn, zou je andere koste wat het kost moeten vermijden. Wij hebben voor jou het effect op jouw make-up van verschillende soorten licht bekeken om aan te bevelen en af te raden.

Dit zijn de soorten licht die je moet vermijden, of juist op moet zoeken bij het doen van je make-up.

Slecht licht

1. Geel licht

Alle soorten licht die een andere kleur hebben dan natuurlijk licht zijn af te raden voor make-up applicatie. Geel licht zorgt ervoor dat de kleuren die jij aanbrengt op je gezicht er anders uitzien dan ze daadwerkelijk zijn. Hierdoor komt je make-up er dus heel anders uit te zien dan je zou verwachten. Ook lijk je door geel licht ouder waardoor je waarschijnlijk een stapje te ver gaat met je concealer en poeder.

2. Roze licht

Voor roze licht geldt hetzelfde. Het verschil met geel licht is alleen dat je huid door roze licht er egaler uitziet dan het daadwerkelijk is. Hierdoor is de kans groot dat je vergeet om make-up te gebruiken op plekken die het eigenlijk wel nodig hebben. Roze licht is vervolgens wel weer mooi voor foto's!

3. Licht van boven

Deed jij vroeger als kind wel eens een zaklamp onder je gezicht om er eng uit te zien? Licht van boven doet eigenlijk hetzelfde, maar dan andersom. Licht van boven creëert schaduwen op je gezicht waardoor je ouder lijkt, niet ideaal als je met make-up bezig bent dus.

4. TL licht

Bij TL licht moet je heel ver weg blijven als je jouw make-up aan het doen bent. Het ligt niet aan jou, iedereen ziet er slecht uit in dit licht. Het is namelijk koel en veel te fel. Door TL licht loop je het risico om overboord te gaan met je bronzer, blush en foundation om de hoeveelheid kleur in je gezicht te compenseren. Ver weg blijven dus.

Goed licht

1. Natuurlijk licht

Natuurlijk licht is vanzelfsprekend het beste licht om jouw make-up in te doen. Dit soort licht is namelijk een reële representatie van hoe jouw make-up er de rest van de dag uit ziet. Als je daartoe de mogelijkheid hebt, is het dus zeker aan te raden om je make-up te doen in de buurt van een raam met zo min mogelijk lampen in de buurt. Zo zal je zeker weten niet de fout in gaan.

2. Warm licht

Heb jij geen toegang tot een raam tijdens het aanbrengen van je make-up? Of is het donker buiten? Dan is een lamp met warm licht het beste alternatief en dan bij voorkeur wit warm licht, bijvoorbeeld in de vorm van een LED-lamp. Dit komt het dichtste bij natuurlijk licht en is dus het beste alternatief.

Bij het plaatsen van licht in jouw badkamer of slaapkamer is het vooral belangrijk dat het licht jouw hele gezicht bereikt, het liefst van de zijkanten. Zo creëer jij het perfecte licht om jouw mooiste make-up looks in te creëren. 

via GIPHY

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top