Interior

Zo vaak zou jij je beddengoed moeten wassen + zo moet je het doen

Zo vaak zou jij je beddengoed moeten wassen + zo moet je het doen

Er zijn weinig dingen zo fijn als 's avonds tussen de lakens kruipen die nét uit de was komen. Een fris dekbedovertrek voelt niet alleen prettig maar het geeft ook een opgeruimd gevoel wat je fijner laat slapen. Als je slaapkamer rommelig en vies is, heeft dit immers een groot effect op jouw ervaring van comfort. 

Regelmatig je dekbedovertrek in de was doen, is dus een must maar om de hoeveel dagen zou je nou eigenlijk echt de lakens moeten wisselen? Wij deden onderzoek en het wordt aangeraden om elke zeven tot maximaal tien dagen je bed te verschonen. Hierdoor bescherm je ook de spullen die daaronder zitten (lees: je dekbed, kussens en matras). 

Hoe je het beste de lakens kunt wassen en drogen? Maak gebruik van vloeibaar wasmiddel - niet te veel want dat blijft hangen in je wasgoed - en vermijd heet water, bleek en wasverzachter. Deze zorgen er namelijk voor dat de stof zwak wordt. Was, net zoals bij andere beurten, enkel soortgelijke kleuren en bij voorkeur ook soortgelijke stoffen bij elkaar. Haakjes, knopen en ritsen kunnen ervoor zorgen dat de lakens beschadigd raken. 

Drogen kun je het beste niet op een te hoge temperatuur doen omdat anders de stof breekbaar wordt en de kleuren vervagen. Stop ook vooral de droger niet te vol om te voorkomen dat items vast komen te zitten in elkaar en de lakens niet lekker flully uit het apparaat komen. Wil het dekbedovertrek en de hoeslaken meteen op je bed zetten? Haal 'm dan uit de droger als de stof nog een tikkeltje (!) vochtig is. Door je bed er toch mee op te maken, voorkom je kreukels in de stof. 

Alsjeblieft! Hieronder meteen even wat mooie dekbedovertrekken om jouw slaapkamer mee te verrijken. 

Crisp Sheets Jardin Botanique dekbedovertrek van katoen bij DeBijenkorf.nl

Suite702 Dekbedovertrek van biologisch katoen perkal 300TC bij DeBijenkorf.nl

Essenza Fleur dekbedovertrekset van katoensatijn bij DeBijenkorf.nl

Vandyck Pure 33 dekbedovertrekset van katoen perkal 200 TC bij DeBijenkorf.nl

Ralph Lauren Home Durant dekbedovertrek van katoen perkal 200TC bij DeBijenkorf.nl

Crisp Sheets Seafoam dekbedovertrekset van katoen bij DeBijenkorf.nl

Mette Ditmer Count dekbedovertrekset van katoensatijn bij DeBijenkorf.nl

Beeld: Crisp Sheets
Deel dit artikel
Back to top