Lifestyle

5 soorten thee die rustgevend werken en perfect zijn bij stress of slapeloosheid

5 soorten thee die rustgevend werken en perfect zijn bij stress of slapeloosheid

Stress en slapeloosheid is iets waar we allemaal wel eens mee te maken hebben en waar we graag een oplossing voor willen. Natuurlijk is het aanpakken van het onderliggende probleem het allerbelangrijkste maar als dat niet direct kan of even wat meer werk kost, dan wil je natuurlijk alles aangrijpen om stress en slapeloosheid op korte termijn aan te pakken. 

Iets wat daarbij zou kunnen helpen is bijvoorbeeld een meditatie app maar ook een rustgevende thee. Wij hebben uitgezocht welke soorten thee hier goed bij helpen, zodat jij je weer helemaal kan gaan ontspannen.

 

1. Valeriaanthee

Valeriaanthee wordt gezien als het meest effectieve natuurlijke kalmerende middel. Deze thee wordt onder andere gemaakt van de wortel van de valeriaanplant. Valeriaan helpt onder andere bij slapeloosheid en stress. 

2. Lavendelthee

Lavendel staat bekend als de lekker ruikende paarse bloem, maar deze bloem heeft ook nog een hele bijzondere werking. Lavendel verlaagt namelijk het gehalte aan stresshormonen in je bloed. Dit zorgt ervoor dat je helemaal tot rust komt.

3. Kamillethee

Kamillethee werkt als kalmeringsmiddel en kan goed helpen tegen slapeloze nachten. Deze bloem is het ideale middel om mee te kalmeren en zorgt ervoor dat je zenuwstelsel ontspant, waardoor je beter kunt slapen.

4. Thee van citroenmelisse

Thee van citroenmelisse werkt vooral goed bij acute stress. Citroenmelisse kalmeert via het hart het zenuwstelsel, hoofd en spijsvertering. Ideaal als je heel zenuwachtig bent voor dat ene gesprek of examen. 

5. Rooibosthee

Rooibosthee heeft invloed op ons centraal zenuwstelsel. Deze thee zorgt voor een oppepper bij vermoeidheid en kalmeert bij spanning en stress. Dit is dus zeker een goede optie bij bijvoorbeeld stress of voor het slapen gaan.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top