Oogmake-up

Is castorolie een wondermiddel voor je wimpers?

Is castorolie een wondermiddel voor je wimpers?

Je herkent als je een vrouw bent vast wel het gevoel van jaloezie dat we ervaren als we kijken naar de lange wimpers van mannen. Waarom zijn die van hen zo lang en die van ons niet? Om langere wimpers te krijgen zijn er op het internet een hoop DIY methodes te vinden. Een van deze methodes is het aanbrengen van castorolie. Maar is dit daadwerkelijk een wondermiddel voor je wimpers? Wij zoeken het uit.

Werkt het echt?

Castorolie is een olie die op veel manieren ingezet wordt en in veel culturen erg populair is. De olie komt vrij wanneer de zaadjes van de castorolieplant worden samengeperst. Maar helpt het bij het stimuleren van de groei van je wimpers? Het korte antwoord is nee. De olie kan namelijk geen nieuwe haargroei stimuleren. Daarnaast kan het ook niet helpen om de groei van je wimpers te versnellen. Er is dus geen directe invloed van castorolie op wimpergroei. Wel is er indirecte invloed. Castorolie kan namelijk wel andere voordelen hebben voor je wimpers die er indirect voor zorgen dat je wimpers beter en sneller kunnen groeien. Zo kan castorolie de wimpers diep hydrateren. Daarnaast houdt het de huid en wimpers goed gehydrateerd omdat het voorkomt dat het vocht verdampt. Verder kan castorolie voorkomen dat je wimpers afbreken. En tot slot kan het irritatie verhelpen en voorkomen.

Is het veilig?

Castorolie is veilig voor gebruik rondom de ogen zolang het in kleine hoeveelheden wordt aangebracht. Wanneer je te veel gebruikt, kan dit je poriën verstoppen. Daarnaast is het geen goed idee om een grote hoeveelheid olie aan te brengen rondom je ogen omdat dit irriterend kan zijn voor de ogen en je zicht kan belemmeren. Voor sommige mensen kan het gebruik van de olie irritatie veroorzaken. Om er zeker van te zijn dat jij geen last krijgt van je ogen na het gebruik van de olie, kun je een patch test doen. Je kunt dit het beste achter je oor, op je wenkbrauwbot of bij je haarlijn doen. Verder raden we ook aan om altijd eerst je handen te wassen voordat je met de olie aan de slag gaat. Let ook op dat de olie die je gebruikt, niet over de datum is. Castorolie gaat meestal een jaar mee. Koudgeperste olie kan zelfs twee tot vier jaar goed blijven.

Zo breng je het aan

Ben je benieuwd naar de voordelen die castorolie kan hebben voor jouw wimpers? Dit is hoe je het veilig aanbrengt. We raden ten eerste aan om de olie altijd in de avond aan te brengen en om dit te doen met een kwastje of mascaraborsteltje dat je achteraf weggooit. Hergebruiken raden we in dit geval niet aan.

De eerste stap is je gekozen applicator in de olie dippen. Zorg ervoor dat er niet te veel olie aan je applicator zit. Breng de olie vervolgens aan op de wimperrand, zowel onder als boven. Bedek ook al je wimpers met de olie en probeer te voorkomen dat de olie in je oog komt. Laat de olie vervolgens 's nachts intrekken. Verwijder de olie de volgende ochtend onder de douche, of met micellair water.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top