Oogmake-up

Welk mascara borsteltje past het best bij jouw wimpers?

Welk mascara borsteltje past het best bij jouw wimpers?

Iedereen wil graag mooie wimpers, toch? De bekendste manier is het dragen van mascara, maar wist je dat dit make-upje verschillende borsteltjes heeft die geschikt zijn voor verschillende soorten wimpers? Déze mascaraborstel past het best bij jouw wimpers.

Lees ook: Nieuwe look in 2024? Dit worden de haartrends van het nieuwe jaar!

Welk mascara borsteltje past het best bij jouw wimpers?

Er zijn verschillende manieren om je wimpers op te maken, maar de bekendste en nog steeds meest gebruikte manier is dan toch nog de oude vertrouwde mascara. Makkelijk, snel en het maakt je make-up look helemaal af. Om je wimpers optimaal mooi te maken, zijn er verschillende soorten mascaraborsteltjes die jouw wimpers opmaken naar wens.

Wimpers in de krul

Heb jij het liefste wimpers die een mooie krul hebben? Dan kun jij het beste een mascara gebruiken met een gebogen borsteltje. Deze buigt zich namelijk precies om jouw wimpers heen, waardoor je een prachtige langdurige krul krijgt. Gebruik dit in combinatie met een wimperkruller en je zult ongekende resultaten zien.

Maximaal volume

Als je graag veel volume en kleur in je wimpers hebt, dan is het goed om een rond mascaraborsteltje met langere haren te gebruiken. Het handige aan deze borstel is dat 'ie elke wimper meepakt (vandaar het volume). Ook is het zo dat de ronde borstel meer product vasthoudt in vergelijking met andere mascaraborsteltjes. Meer kleur en meer volume = prachtige volle wimpers.

Korte wimpers

Heb jij korte wimpers, dan is een kort borsteltje de beste mascaraborstel voor jou. Deze is namelijk perfect om helemaal bij de wimperaanzet te komen, waardoor er maximaal volume uit jouw korte wimpers wordt gehaald. Laag één voor volume, laag twee voor kleur.

Alle wimpers meepakken

Vind jij het soms maar moeilijk om alle wimpers een goede laag mascara te geven? De kegelvormige borstel is dan perfect voor jou. Met de dikkere onderkant creëer je genoeg volume en met het dunne puntje pak je nog even alle hoekjes en randjes mee. Deze borstel is ook heel fijn om je onderwimpers mee te make-uppen.

Welke kleur?

Mascara's zijn er dus met verschillende borsteltjes, maar ook met een hoop diverse kleuren. Je kunt natuurlijk altijd voor classic zwart gaan, maar andere kleuren kunnen jouw ogen nóg meer laten poppen. Bij blauwe ogen staat bruine mascara bijvoorbeeld heel goed. Heb je groenige ogen, dan moet je echt eens een paarsachtige mascara proberen! Bij bruine ogen staat een blauwige mascara weer prachtig.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top