Beauty

Zo krijg je de perfecte onderwimpers

Zo krijg je de perfecte onderwimpers

Je hebt ons artikel over hoe je mascara perfect aanbrengt vast gelezen. Maar hoe zit het eigenlijk met je onderste wimpers? Doe je daar eigenlijk wel mascara op of sla je dit over? En hoe doe je dit dan? Lees snel verder als je de tips & tricks wil weten over hoe je mascara aanbrengt op je onderste wimpers.
 

Left overs

Wanneer je mascara gaat aanbrengen, begin dan met de bovenkant van je wimpers. Pas daarna breng je mascara op de onderste wimpers aan. Je gebruikt voor je onderste wimpers namelijk de 'overgebleven mascara' die nog aan je borsteltje zit. Hierdoor krijg je een mooier effect omdat deze wimpers korter zijn en voorkom je klontjes. Ga dus niet opnieuw met je borsteltje mascara pompen uit de je flesje.

And it is gone...

We kennen het allemaal. Je hebt mascara op je onderste wimpers aangebracht en het zit in de loop van de dag ongeveer op je wangen. Dit willen we natuurlijk niet. Eén van de dingen die daarbij helpt, is het gebruiken van een waterproef mascara. Zorg er daarnaast voor dat je over jouw concealer een transparante poeder aanbrengt om het te matteren. Zo voorkom je dat de mascara afgeeft op de huid.

Brush apart!

Na het aanbrengen van de mascara kun je met een make-upborsteltje je wimpers uit elkaar borstelen. Dit doe je bijvoorbeeld met een wimperborsteltje, een soort mascaraborsteltje maar dan zonder mascara (verkrijgbaar bij de drogist). Haal het borsteltje langs je wimperrand. Dit zorgt ervoor dat je wimpers niet aan elkaar blijven plakken en overtollige mascara wordt verwijderd.

Let the ends go 

Laat de uiteinden van je wimpers met rust. Wanneer je de mascara aanbrengt, is het belangrijk dat je dit alleen doet bij de aanzet van je wimpers en niet te vaak over de puntjes gaat. Dit zorgt ervoor dat het er niet onnatuurlijk en klonterig uit gaat zien.

Everbody makes mistakes

Maak je foutjes tijdens het aanbrengen van je mascara op je onderwimpers? Geen probleem. Haal de geknoeide mascara weg met bijvoorbeeld een lotion of crème. Doe dit liever niet met je make-up remover, dit zorgt er namelijk voor dat de rest van je mascara er ook af gaat.

Beeld: iStock, Instagram: @lorealmakeup
Deel dit artikel
Back to top