Oogmake-up

Deze kleur mascara past het beste bij jouw oogkleur

Deze kleur mascara past het beste bij jouw oogkleur

Als je mascara gebruikt, dan gebruikt je hoogstwaarschijnlijk een zwarte mascara. Dit is dan ook de meest ‘gangbare’ kleur mascara om op je wimpers te smeren. Er zijn mascara's die zorgen voor meer volume, maar ook mascara's in verschillende kleuren. Wist je dat er andere kleuren mascara zijn dan zwart die misschien nog véél beter bij jouw oogkleur passen?

Verschillende kleuren mascara

Mascara is er in bijna in elke kleur die je je maar bedenkt. Van zwart tot wit, van groen tot paars. Nu zijn groen en paars misschien niet de eerste kleuren die je op je wimper wil smeren, maar er zijn een aantal kleuren die misschien veel beter bij jouw oogkleur passen dan zwart. Onthoud wel dat het hierbij echt gaan om je oogkleur die je wil accentueren. Wil jij het laten lijken alsof je langere wimpers hebt? Dan kies je beter voor zwarte mascara. Deze zorgen uiteindelijk wel voor de meeste volume je wimpers.

Lees ook: Zo krul je je wimpers zonder wimperkruller

Bruine ogen

Oke, hier schrik je misschien van, maar: blauwe mascara past het beste bij bruine ogen. Ja, echt! Blauw geeft een heel mooi effect in contract bij jouw bruine ogen. We hebben het niet over een felblauwe kleur. Een donkerblauwe kleur, die richting zwart gaat, is al voldoende om jouw ogen eruit te laten springen. Veel merken verkopen een blauwe mascara, dus het is zeker het proberen waard.

Groene ogen

Bij groene ogen is bruine mascara het mooiste. Hierdoor komt de groene kleur van jouw ogen, die misschien niet altijd direct opvalt, heel mooi naar voren. Ook bruine mascara verkopen de meeste merken. Wil je nog een andere kleur proberen? Dan is paarse mascara ook een hele goede optie.

Blauwe ogen

Heb jij mooie blauwe kijkers? Dan is wederom bruine mascara een hele goede optie. Dit staat namelijk heel mooi in balans met jouw lichte ogen, in tegenstelling tot zwarte mascara, waardoor je misschien een wat hardere uitstraling krijgt. Je kan ook kiezen voor een mascara met een gouden shimmer erin. Dat staat ook heel mooi bij blauwe ogen.

Lees ook: Mascara cocktailing: zo krijg je de perfecte wimpers!

Deel dit artikel
Back to top