Oogmake-up

Deze 6 mascara hacks zorgen voor perfecte wimpers

Deze 6 mascara hacks zorgen voor perfecte wimpers

Eén van de items waar elke make-upgebruiker wel naar grijpt, is de mascara. Met een beetje mascara krijgen je wimpers een stuk meer volume en - niet te vergeten -  je ziet er vaak een stuk 'wakkerder' mee uit. 

Maar hoe kun je mascara nou het beste aanbrengen? Er zijn een aantal handige hacks die jouw mascara game kunnen veranderen. Zo kun je mascara verwarmen om klontjes tegen te gaan of een poeder gebruiken voor extra volume. Benieuwd? Lees dan snel verder!

 

Mascara hack #1 - krul je wimpers

Om de illusie van lekker volle wimpers te krijgen, is het van belang om je wimpers te krullen. Dit kun je heel gemakkelijk doen met een wimperkruller. Voor het beste resultaat kun je de wimperkruller even warm maken met een föhn, hierdoor zal de krul namelijk een stuk langer blijven zitten. 

Mascara hack #2 - eerst onder, dan boven

Je kent het vast wel, je hebt net je mascara op gedaan en je hebt ineens allemaal vlekken mascara boven je ogen. Een goede hack hiervoor is om eerst je onderwimpers te voorzien van een laagje mascara en daarna pas je bovenwimpers. Zo zullen er veel minder snel vlekken ontstaan. 

Mascara hack #3 - pomp je mascara niet

Hoe verleidelijk het ook is om je borsteltje opnieuw in je mascarahouder te doen - of zelfs te 'pompen' - probeer dit te voorkomen! Op deze manier zal er alleen maar meer lucht in je mascara ontstaan en zal deze een stuk sneller uitdrogen. Het beste kun je het borsteltje een of twee keer in de houder terug doen om deze te voorzien van nieuwe mascara.  

Mascara hack #4 - ga klontjes tegen

Klontjes in je mascara zijn natuurlijk super vervelend en zorgen ervoor dat je mascara minder lang gebruikt kan worden. Om klonten tegen te gaan, kun jij je mascara even warm maken. Zet je mascara in een bakje of beker met warm water en laat deze een paar minuten de temperatuur overnemen. De warmte zal ervoor zorgen dat je mascara weer vloeibaarder wordt, wat helpt bij klontjes.

Mascara hack #5 - breng meerdere laagjes aan

Het beste resultaat krijg je door minimaal twee laagjes mascara aan te brengen. Het is hierbij belangrijk dat je de eerste laag goed laat drogen, voordat je de tweede laag aanbrengt. Wat ook goed kan helpen, is het gebruiken van twee verschillende mascara's. Gebruik bijvoorbeeld voor de eerste laag een wat oudere mascara die dient als 'dikkere' laag en gebruik vervolgens een nieuwe mascara als extra laagje. Als je liever waterproof mascara draagt, kun je deze ook als tweede mascara aanbrengen.

Mascara hack #6 - gebruik een poeder

Deze hack zorgt voor vollere wimpers. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een laagje mascara aanbrengen en hieroverheen een dun laagje poeder - denk aan babypoeder, translucent powder of meel. Vervolgens breng jij je tweede laagje mascara aan. Je zult zien dat je een vollere look krijgt.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top