Haarverzorging

Eet deze gerechten voor de langste wimpers!

Eet deze gerechten voor de langste wimpers!

Je wimpers zijn misschien kleine haartjes, maar voor velen is het belangrijk dat deze er mooi uit zien. Mascara of nepwimpers zijn al goede oplossingen, maar soms wil je er met een natuurlijke look nog steeds mooi uit zien. Daar spelen je wimpers een grote rol bij. Dit zijn gerechten die de haargroei helpen en je ogen laten stralen!

Deze gerechten zijn top voor je wimpers

Lees ook: Zo krul je je wimpers zonder wimperkruller

Gebakken ei met zalm

Zowel eieren als zalm zijn goed voor de haargroei. Eieren zitten namelijk vol met proteïnen. Je haar bestaat voor het grootste gedeelte uit proteïnen. Als je lichaam signalen toont van een proteïnetekort, zie je dit vaak als eerst bij je haar. Het valt sneller uit, groeit minder hard en is slapper. Voor zowel de haren op je hoofd als je wimpers is het dus belangrijk dat je genoeg proteïnen binnen krijgt.

Vis, vooral zalm, is hartstikke goed voor ons lichaam. Het zit boordevol omega 3, wat je botten sterker maakt, je ogen beter en ook je brein goed houdt. Daarnaast heeft het ook een goed effect op onze haargroei. Zalm heeft ook veel goede vitaminen in zich. Zo zit er veel vitamine B en D in. Deze vitaminen helpen je haar om beter te groeien. Je wimpers gaan er dus echt op vooruit! Je ziet pas echt een goed effect als je zalm regelmatiger eet. Eén keer helpt niet veel bij het groeien van je haren.

English breakfast

Een English breakfast heeft veel ingrediënten. Worst, ei, bonen, champignons, brood en tomaten. Bijna al deze ingrediënten helpen bij het groeien van je wimpers. Eieren, zoals eerder gezien, hebben veel proteïnen om je haar een boost te geven. Brood, vooral bruin brood helpt je lichaam. Het is niet alleen goed van top tot teen, maar ook je haar heeft er profijt bij. Bruin brood zit vaak vol met ijzers. Deze zorgen ervoor dat je haar minder snel uitvalt. Ook helpen de vitaminen in het brood om melanine aan te maken. Dit geeft je wimpers een donkere kleur.

Champignons zitten vol met vitamine B3. Dit vitamine is belangrijk bij het maken van energie voor het lichaam. Ook speelt het een rol bij het maken van vetzuren in je lichaam. Die energie die het lichaam maakt, komt ook bij je haarzakjes. Het voedt de zakjes, zodat je haar er sterker, mooier en sneller uit komt. Echt een voordeel!

Ook bonen hebben een voordeel voor je wimpers. Naast dat ze je cholesterol verlagen, helpen bij je darmfunctie en jouw buik gezond houden, helpen de vitamines in de bonen bij het groeien van je haar. De vitamine H die zich in de meeste bonen bevindt, focust zich extra veel op de gezondheid van je haar. Die Engelsen weten dus wel hoe je goed voor je haar zorgt!

Fruit met Griekse yoghurt

Fruit dat veel vitamine C en A bevatten zijn perfect voor het verbeteren van de wimpers. Deze maken namelijk veel collageen aan, dat weer terugkomt bij je haar. Het collageen helpt je haar om sterker, dikker en langer te groeien. Een fruitsoort met veel van deze vitamines is grapefruit. Zowel C als A is veel in deze heerlijke vrucht te vinden.

Naast dat je fruit gewoon als snack eet, is het ook lekker als ontbijt met wat yoghurt. Vooral Griekse yoghurt is dan een goede keuze. Deze zit namelijk vol met vitamine b5. Deze vitamine helpt je haar in het algemeen al veel. Het geeft dus ook een boost aan de groeisnelheid van je wimpers. Griekse yoghurt heeft nog veel meer goede effecten op je lichaam, dus proberen maar!

Nootjes als snack

Noten zijn niet alleen een super gezonde snack, ze helpen ook bij de gezondheid en groeisnelheid van je haar. Elke dag een handje nootjes geeft je haar al een flinke opzwieper. Een bepaald zuur, aminozuren, dat in noten zitten, vind je zelfs vaak terug in hulpmiddelen tegen haarverlies. Wees dat dus voor en probeer elke dag wat noten te eten voor de mooiste, natuurlijke wimpers.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top