Fashion

Zo voorkom je zere voeten in je (nieuwe) hakken

Zo voorkom je zere voeten in je (nieuwe) hakken

We love nieuwe hakken kopen of onze 'oude' na maanden niet gedragen te hebben weer uit de kast te trekken. High heels niet de meest comfortabele schoenen om lang óf kort in te lopen, maar ze staan vaak wel heel prachtig. Met deze tips waarmee je zere voeten in je hakken kan voorkomen, laten je dus weer vrolijk verder lopen in deze beauties. 

Lees ook: Zó voorkom je ladders in je panty

Geen zere voeten meer in je hakken

De tijden van pijn en ongemak wat betreft jouw tere voetjes in hakken zijn eindelijk voorbij. Er bestaan namelijk gewoon een aantal hacks die zere voeten met gemak tegengaan. Opgezette enkels, blaren, kramp, noem het maar op: met déze tips gaat er een wereld voor je open zónder al deze narigheden wanneer je die fantastische hakken draagt. 

Numbing spray

Het klinkt niet mega gezond en heel eerlijk gezegd weten we ook niet of het zo is, maar numbing spray is een spray die je huid 'ongevoelig' laat lijken. Je voelt dan eigenlijk geen (erge) pijn meer in je voeten waardoor je makkelijk een avondje op torenhoge hakken kunt dansen. Effectief is het wel, maar gezond? Dat weten we niet...

Voeten workout

Hoewel het een beetje vreemd en unheard of klinkt, is een training voor je voeten echt niet zo verkeerd. We sporten natuurlijk liever helemaal niet (te veel), dus een extra training voor je voeten? Nee, bedankt. Think again als je geen zere voeten en enkels wil tijdens dat feestje waarbij je zó graag die ene mooie hakken wilde dragen... De workout an sich is helemaal niet zo moeilijk: je hoeft namelijk alleen maar met je voet over een siliconen bal te rollen. Zo train je je balans voor je enkels, waardoor je een avondje stappen of traplopen veel beter volhoudt. 

Zooltjes met gel

Dit klinkt nu niet als de meest sexy oplossing voor zere voeten, maar het werkt wel. De druk die op je voeten rust wordt namelijk een stuk minder door de gel in het zooltje. Ook zorgt het zachte materiaal voor veel meer comfort, waardoor het lijkt alsof je gewoon in je sneakers staat te paraderen. 

Tapen, tapen, tapen

Wie niet waagt, wie niet wint: tapen it is, voor de volgende keer dat je hakken wil dragen. Bind je tweede en derde teen aan elkaar vast om zo de zenuw onder de bal van je voet minder druk en pijn te geven. Wanneer je een open teen hak hebt is het misschien beter om deze tip te skippen óf kies voor een tape die jouw huidskleur heeft. Tenzij je graag wil opvallen met je tenen, natuurlijk. 

Beeld: GettyImages
Deel dit artikel
Back to top