Fashion

Jeans met de knopen open dragen is een trend: zo style je de look

Jeans met de knopen open dragen is een trend: zo style je de look

Hé! Je gulp staat open! Of nee, wacht dat is opzettelijk. Je jeans open dragen is momenteel helemaal in. Wil jij deze trend graag uitproberen? Zo style je de look.

De trend

Jeans met de knopen open dragen is niks nieuws, maar het expres op deze manier dragen als een fashion statement is wel nieuw. De dagen waarin je iemand direct erop moest attenderen dat hun gulp openstaat zijn dus voorbij. Deze look wordt nu opzettelijk gedragen. In de laatste paar jaartjes, hebben we steeds meer beroemdheden en influencers rond zien lopen met hun broek open. Ook wordt de bovenkant van de broek vaak een beetje opgerold. Maar waarom dragen mensen hun jeans op deze manier? De meest voorkomende reden is om een statement te maken. Door je broek open te dragen, combineer je de look van high waisted jeans en low waisted jeans. Voor deze trend worden meestal high waisted jeans of shorts gedragen. Hierdoor krijg je alsnog het silhouette van high waisted, maar ook de look van low waisted, waarbij je meer aandacht kan vestigen op je taille en buik. Deze look heeft dus vooral een Y2K aesthetic, maar met een moderne twist. De Y2K trends blijven dus komen! En ze gaan nog lang niet weg!

Zo style je de look

Wil jij de look zelf uitproberen? Dan raden we ten eerste aan om voor jeans te gaan die aan de onderkant wat losser zitten en aan de bovenkant wat strakker. Hiermee voorkom je dat je constant je broek aan het ophijsen bent of bang bent dat je straks helemaal in je ondergoed staat. Door jeans te dragen die rond je taille wat strakker zitten, blijven ze beter zitten als je ze met de knopen los draagt. Het je nog een paar jeans liggen die je net niet dichtkrijgt? Misschien zijn ze wel geschikt om te dragen met de knopen open! Jeans die een rits hebben werken het beste, maar jeans met alleen knopen werken ook. Om de look te rocken, hoef je alleen je knoop open te doen. Heb je een broek met meerdere knopen? Ga dan alleen voor de bovenste knoop, of doe er een paar extra open als je dat graag wil. Voor een extra dramatische look kun je de hele bovenste rand van je jeans oprollen. Voor een zomerse look kun je deze trend ook dragen met een korte broek. Op het gebied van ondergoed moet je vooral kijken waar jij je comfortabel bij voelt. Je kunt ervoor kiezen om je ondergoed helemaal niet zichtbaar te hebben, of je kunt juist gaan voor een onderbroekje dat opzettelijk boven je broek uitkomt.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top