Fashion

Is een broek dragen onder een jurkje weer in? Zo style je de look

Is een broek dragen onder een jurkje weer in? Zo style je de look

Y2K fashion trends blijven zo nu en dan opduiken in het straatbeeld. Een trend waarvan we misschien hoopten dat die weg zou blijven, maar nu toch terug is, is de combinatie van een broek en een jurk. Wil jij deze gewaagde look uitproberen? Zo style je de look.

Monochroom

Wil jij de trend op een moderne manier aanpakken? Ga dan voor een monochromatische look. Je kan gaan voor een jurkje met een effen kleur en hier een broek onder dragen met dezelfde kleur, wellicht in een iets andere tint. Hierdoor lijkt je look altijd heel nauwkeurig samengesteld. Voor een simpele look die er altijd verzorgd uitziet, is dit een top optie!

Spijkerstof op spijkerstof

Je kan de kleuren van de jurk en de broek matchen, maar je kan natuurlijk ook de stofjes matchen! Ga bijvoorbeeld voor een outift die volledig uit spijkerstof bestaat. Speel met kleurtjes en printjes om de outfit opvallender te maken. Combineer je jurkje met een broek met wijde pijpen voor een hippe look!

Hoge laarzen en een lange jurk

Zie je het niet helemaal zitten om een broek te dragen onder je jurk? Dan kun je het natuurlijk ook net anders aanpakken. Als je bijvoorbeeld een langere jurk draagt en die vervolgens combineert met hoge laarzen die aansluiten op de jurk, creëer je een soortgelijk effect! Hiermee maak je de trend ook helemaal eigen en pas je hem perfect aan voor 2023.

Een aansluitende look

Voor deze trend, zien we veel broeken en jurken combo's die een hoog contrast creëren in silhouetten. Maar dit hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn! Hou je ervan om een aansluitende look te dragen? Dan kan dat bij deze trend natuurlijk ook! Ga voor een bodycon jurkje en combineer deze met een broek of legging die hier mooi op aansluit. Deze trend is ook prima geschikt om jouw prachtige figuur te showen!

Volledig Y2K

We zouden het natuurlijk niet over een Y2K trend kunnen hebben, zonder voor te stellen om de trend ook helemaal in die style te stylen! Ga voor een look waar een Disney Channel ster uit het jaar 2004 jaloers op zou zijn! Combineer de trend met andere Y2K trends voor de complete look. Ga lekker over de top. Coco Chanel zei misschien dat je een ding uit moest doen voordat je het huis verlaat, maar wij zeggen: voeg nog iets toe! Trek alles uit de kast.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top