Fashion

Grunge fashion is terug: 6 tips om deze stijl te rocken

Grunge fashion is terug: 6 tips om deze stijl te rocken

De 90’s kids herinneren zich vast nog wel de donkere bandshirts, geruite overhemden en baggy broeken. En wie kent nu eigenlijk niet Kurt Cobain van Nirvana? Nou, de grunge look is back, in ieder geval de stoere, edgy grunge outfits. Alleen hoe draag je het helemaal in stijl à la 2022? Zorg in ieder geval dat deze items terugkomen in je grunge outfit!

Grunge outfit tips #1 - Bandshirt 

Grunge fashion is een look die is geïnspireerd op de alternatieve rock, punk en heavy metal muziek van bands uit de jaren 90, zoals Pearl Jam en Nirvana. Geen wonder dus dat een (oversized) bandshirt onmisbaar is bij je grunge outfit!

grunge outfit bandshirt nirvana
H&M+ T-shirt met print bij H&M

Grunge outfit tips #2 - Geruit overhemd

Bij de grunge outfit gaat het om losse kleding met een wat ruigere look. Dat past ook wel bij de grunge lifestyle, waarbij het gaat om een zorgeloos en rebels leventje. Het boeit ze niet wat anderen van hen en hun outfit vinden. Wil je voor de grunge look gaan? Draag dan gewoon een bandshirt met geruit overhemd eroverheen. Lekker simpel!

grunge outfit geruite overhemd
Geruite overhemdblouse bij H&M

Grunge outfit tips #3 - Baggy jeans

Vergeet natuurlijk niet een toffe baggy jeans eronder te dragen, over loose kleding gesproken. Het mooiste zou zijn, als er nog wat scheuren in je jeans zitten. Dan draag je pas echt een grunge outfit!

grunge outfit baggy jeans
STRAY ULTRA HIGH LOOSE JEANS bij G-Star

Grunge outfit tips #4 - Geruite rokje

Als vrouwelijke liefhebber van de grunge look droeg je een slipdress of zo’n gekleurd, geruite rokje á la Avril Lavigne. Dit rokje draag je dan met een netpanty of lange kousen voor extra grunge. Rock on!

grunge outfit geruite rokje
Korte twill rok bij H&M

Grunge outfit tips #5 - Cargo broek

Er was een tijd dat de cargo broek als oubollig werd gezien. De broek met ontzettend veel zakken doet velen misschien denken aan old school campingtripjes. Al is de cargo broek inmiddels weer helemaal on trend! Begin van het jaar droegen we de cargo broek nog stijlvol met hakken, maar het past dus ook perfect bij je stoere grunge outfit.

grunge outfit cargo broek
Cargobroeken met ballonpijpen bij NA-KD

Grunge outfit tips #6 - Dr. Martens bikerboots

Tot slot maak je je grunge outfit natuurlijk compleet met een paar Dr. Martens. De bikerboots passen zowel onder je baggy jeans of cargo broek als onder het geruite rokje. Zorg wel dat je de Dr. Martens goed inloopt om blaren te voorkomen.

grunge outfit dr. martens
DR. MARTENS 1460 PASCAL MAX bij Nelson
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top