Nagellak

Deze jaren '90 nagellakkleur maakt een comeback tijdens NYFW FW22/23

Deze jaren '90 nagellakkleur maakt een comeback tijdens NYFW FW22/23

Na Copenhagen Fashion Week is het tijd voor New York Fashion Week. Waar we in Kopenhagen vooral felle tinten zagen, zien we in New York naast feloranje ook veel neutrale tinten. Een beauty trend die er uitspringt op de catwalk is bruine nagellak. De ideale kleur voor ieder seizoen, of je nu voor nude wilt gaan of donkerbruin. Dit is wat je wilt weten over deze trendy nagellakkleur. 

Waarom bruine nagellak nu zo populair is 

We zien al een tijdje dat de jaren '90 een comeback maken. Van chokers en crop tops tot nineties haaraccessoires zoals scrunchies en vlinderclips. De nineties trend is er niet alleen op het gebied van mode, maar ook qua beauty. Eerder zagen we bijvoorbeeld al de terugkeer van de French manicure bij de nagellaktrends voorbijkomen, inclusief de versie met gekleurde nagellak.

Nu komt er een nieuwe comeback uit de jaren '90 bij, namelijk bruine nagellak. Tijdens NYFW zagen we allerlei tinten langskomen op de catwalks. Ook zien we dat de bruintint vaak wordt aangepast op de huidtint. Bij modellen met een roze ondertoon, zien we een meer roodachtige kleur bruin. Ook nudetinten zijn natuurlijk afhankelijk van je huidskleur - soms met een meer gele ondertoon, soms wat lichter en dan weer wat donkerder. Hoewel elke tint bruine nagellak mag in 2022, is het slim om te kijken wat voor tint het beste bij jouw huidskleur en ondertoon past. 

Bruine nagellak: dit zijn onze favorieten 

 

En zo zagen we de bruine nagellak voorbijkomen tijdens NYFW 2022

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top