Haarverzorging

Hallo vlinderclips en sjaaltjes: zo draag je de leukste nineties haaraccessoires

Hallo vlinderclips en sjaaltjes: zo draag je de leukste nineties haaraccessoires

Van de jersey hoofdbanden tot de vlinderclip, de nineties haaraccessoires zijn al een tijdje weer helemaal trendy. En wat ons betreft gaan sommige van deze accesssoires nooit meer weg. Heb je wat styling inspiratie nodig? Dit is hoe je de leukste nineties haaraccessoires draagt! 

Nineties haaraccessoires #1 - De jersey hoofdband

Kim Kardashian droeg 'm al met een paardenstaart, maar ook op de catwalks zagen we de hoofdband weer voorbijkomen. De basic jersey hoofdband is dus een trend. Hoewel je misschien denkt dat je 'm vooral draagt als je je gezicht schoonmaakt, kun je 'm ook perfect combineren met een leuke outfit. 

nineties haaraccessoiresJersey hoofdband van biologisch katoen bij NA-KD.com 

Nineties haaraccessoires #2 - De klem

De klem is één van de nineties haaraccessoires die wat ons betreft een blijvertje is. Een klassieke klem staat namelijk chic en een funky klem maakt je outfit nét even iets leuker. De trend op het gebied van klemmen die we nu zien is de minimalistische 'open klem', zoals we hieronder zien. In het goud of zilver ook nog eens perfect voor de feestdagen!

nineties haaraccessoires
Set van 3 haarklemmen bij hm.com 

 

Nineties haaraccessoires #3 - De vlinderclip

Van de klassieke haarklem naar de vlinderclips. Want ja, die vind je echt niet meer alleen op de kinderafdeling! Een mooie vlinderclip in een goede kleur die bij je outfit of haar past kan namelijk prima. Neem twee lokken haar, doe ze naar achteren en maak het vast met een vlinderclip. Hieronder kun je zien hoe je dat doet. 
 

vlinder haarclips
Butterfly hairclips via Etsy.com

Nineties haaraccessoires #4 - Het sjaaltje in je haar

Ook het sjaaltje in je haar is een trend die we de komende tijd blijven zien. Van scrunchies met een sjaaltje eraan tot een soort bandana in je haar. Met een sjaal in je haar kun je alle kanten op. Maak het chic voor voor een sjaal van zijde te kiezen of maak het casual door je haar nonchalant op te steken. 

nineties haaraccessoires haarsjaaltje
MINIIYOU haarsjaaltje bij Bol.com

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top