Beauty

Met deze hack ontdek je binnen no time jouw perfecte haarlengte

Met deze hack ontdek je binnen no time jouw perfecte haarlengte

Sommige mensen hebben jarenlang dezelfde haarlengte. Misschien ben je bang dat een andere haarstijl niet leuk staat of houd je gewoon te veel van een bepaald kapsel. Al kan het ook dat je geen idee hebt, welke haarlengte perfect bij jou past. Voor dit soort personen bestaat blijkbaar een speciale hack, waardoor je makkelijk en snel de juiste haarlengte ontdekt voor jezelf!

Beste haarlengte voor jou

Vooral voor vrouwen, maar ook voor mannen, is het haar erg belangrijk. Als je haar maar goed zit, hè? Alleen weet je soms niet welke haarlengte het beste past bij jou. Misschien twijfel je momenteel bijvoorbeeld over een kort kapsel, maar ben je bang dat het té kort is. Daar hebben experts van John Frieda een speciale formule voor gecreëerd! De zogenoemde 5,5 cm-regel helpt je bij het berekenen van de perfecte haarlengte.

Lang of kort kapsel?

No worries als je niet goed bent met cijfertjes. De 5,5 cm-regel is geen hogere wiskunde. Deze formule kun je helemaal zelf toepassen op je haar zonder hulp van de kapper. Hoe het precies zit? Volgens de experts van John Frieda hangt de perfecte haarlengte af van de hoek van je kaakgewricht. Dit ligt net voor je linker- en rechteroor. Vervolgens onderzoek je met de 5,5 cm-regel de lengte tussen je kin en je oorlel. Is de afstand kleiner dan 5,5 cm? Dan past een kort kapsel wel bij jou. Is het langer dan 5,5 cm? Dan kun je toch beter voor een langer kapsel gaan.

Zo gebruik je de 5,5 cm-regel

Nu wil je vast weten, hoe je de 5,5 cm-regel het beste toepast. Zoals gezegd kun je het heel makkelijk zelf! Alles wat je nodig hebt is een spiegel, potlood en liniaal. Ga vervolgens recht voor de spiegel staan. Neem dan je potlood in de hand en houd deze horizontaal onder je kin. Daarna pak je de liniaal erbij en plaats je deze haaks op het potlood. Duw je liniaal vervolgens ter hoogte van je oorlel. Op deze manier kun je de afstand meten van je oorlel tot je kin.

Ontdek je door de 5,5 cm-regel, dat kort haar je niet staat en twijfel je nog steeds? Geen zorgen! Bij het kiezen van een haarstijl en -lengte komen meer dingen kijken. Zo spelen de vorm van je gezicht en je haarstructuur ook een belangrijke rol. Na het gebruiken van de 5,5 cm-regel kun je dus altijd nog bij de kapper aankloppen voor extra advies.

Bron: Glamourmagazine.co.uk
Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top