Haarverzorging

7x de beste haarstijlen bij vet haar

7x de beste haarstijlen bij vet haar

Vettig haar, het is simpelweg irritant wanneer het weer zover is. Tijd om je haar te wassen dus, maar daar heb je ook niet altijd tijd voor. Wil jij nog een dagje wachten met je haar wassen? Dit zijn de beste haarstijlen voor als je haar vettig is.

Klassieke knot

Je haar in een knot doen is een voor de hand liggende oplossing voor als je vettig haar hebt. Maar je kunt een knot natuurlijk op een hoop verschillende manieren aanpakken. Je kunt bijvoorbeeld al je haar strak naar achteren borstelen, maar je kunt ook een scheiding in je haar maken. Vervolgens kun je ook kiezen hoe hoog je de knot wil hebben, ga je voor hoog of juist een lage relaxte knot? De opties zijn eindeloos. 

French braids

Een french braid is ideaal voor als je haar vettig is. Je haar haal je namelijk met deze stijl uit je gezicht, en je betrekt zowel het haar op je hoofd als de lengtes van je haar in deze vlecht. Je kunt een enkele vlecht maken of gaan voor twee losse vlechten. French braids maak je door te beginnen met vlechten bovenop je hoofd. Je kunt de vlecht bij je haarlijn lagen beginnen of wat meer achterin. Pak drie plukjes haar bij je startpunt en pak iedere keer als je een plukje vlecht, een stukje haar erbij. Doe dit totdat je bij je nek bent en vlecht vervolgens de vlecht af als een normale vlecht.

Spiky knot

Een spiky knot is een knot met een twist. Deze werkt vooral goed als je erg stijl haar hebt. Maak een knot zoals hierboven uitgelegd, maar laat een paar van de puntjes los. Je kunt deze plukjes vastzetten met een beetje haarspray zodat ze goed overeind blijven staan. Op deze manier maak je van een simpele haarstijl, een edgy statement.

Baby braids

Baby braids is de haarstijl voor de meiden die houden van een schattige look. Deze stijl is ook ideaal voor als je curtain bangs hebt of als de plukjes die langs je gezicht lopen kort zijn. Maak voor deze look een middenscheiding en pak aan beide kanten van de scheiding het plukje dat je wil vlechten. Vlecht beide plukjes en zet ze vast met een doorzichtig elastiekje. Je kunt er nog een beetje aan plukken om de vlechtjes wat voller te laten lijken. Vlecht niet te strak, anders staan de vlechtjes recht vooruit, wat niet erg charmant staat.

Strakke staart

Naast een knot is een paardenstaart een populaire keuze bij vettig haar. Je haar in een staart doen is makkelijk, maar hem helemaal perfect strak krijgen is soms nog best een uitdaging. Neem goed de tijd om je haar strak naar achteren te borstelen, vergeet ook het haar dat onder je staart terecht komt niet. Dit is een hele arm work-out, maar het resultaat is het waard. Extra tip: wil jij graag je elastiekje onzichtbaar maken? Dit kun je doen door een plukje haar er omheen te wikkelen. Deze kun je vervolgens onder de staart vastzetten met een schuifspeldje. Gebruik een beetje haarspray om het plukje extra goed vast te zetten.

Strakke vlecht

Hierbij komen we weer terug bij de strakke staart, alleen voor deze haarstijl gaan we een stapje verder. Maak eerst een strakke staart zoals hierboven is uitgelegd, je kunt kiezen voor een hoge staart of een lage staart. Zodra je deze hebt kun je de staart gaan vlechten. Je kunt je haar normaal vlechten, maar je kunt ook gaan voor een vissengraat bijvoorbeeld. Gebruik een klein elastiekje onderaan de vlecht zodat deze niet opvalt.

Haarclipjes

Wil jij snel de deur uit kunnen rennen en hou je van opvallende kapsels? Dan is het altijd leuk om met haarclipjes aan de slag te gaan. Je kunt je haar opsteken met een grote clip, of alleen kleine plukjes vastzetten met kleinere clipjes. Er zijn ontzettend veel stijlen, wees dus vooral creatief en laat je haarstijl aansluiten op je outfit! Dit is een handige optie voor als je haar vettig is, want met clipjes haal je het haar uit je gezicht en verberg je het feit dat je haar vettig is.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top