Haarverzorging

Vettig haar en geen tijd om dit te wassen? Met deze haarstijlen zie je er niets van

Vettig haar en geen tijd om dit te wassen? Met deze haarstijlen zie je er niets van

Met vettig haar de deur uitgaan? Liever niet! Als het toch voorkomt, kun je de vettigheid verminderen door middel van verschillende haarstijlen uit te proberen. Dan zit je haar niet alleen beter, maar ook nog eens mooi.

Staarten, knotten, vlechtjes… you name it.

1. Bandana

De lente komt er bijna aan! Tijdens dit seizoen zijn bandana's meer dan welkom. Kies bijvoorbeeld een bandana met print of een vrolijk kleurtje. Het geeft een jonge uitstraling en het is handig voor het verbergen van je vette lokken.

2. Knotjes

Makkelijk, snel én mooi: twee hoge knotjes. Deze haarstijl is gemaakt voor vet haar. Je hoeft er geen lak meer in te spuiten, want je haar ‘glimt’ al van zichzelf. Easy.

3. Paardenstaart

De klassieke ponytail is een blijvertje. Op de dagen dat je wat meer haast hebt dan normaal, komt deze haarstijl heel goed van pas: even je haren omhoog werken en je hebt de look. 

4. Hoedje

Een hoofddeksel (zoals een pet, bucket hat of muts) kan je outfit extra leuk maken. Het geeft de look wat meer personality. Bovendien weet niemand dat je vettige haarwortels hebt, want het zit toch onder het hoedje. Problem solved

 

5. Half om half

Geen zin om de hele dag met een staart rond te lopen? Kies dan voor een halve bun of staart. Het geeft een speelse look en je vettige lokken zitten ‘vast'. De plukken hangen dus niet in zicht.

6. Allerlei accessoires

Om je haar een frissere look te geven, kun je er allerlei accessoires in je haar schuiven.  Denk bijvoorbeeld aan parelspeldjes, een diadeem of een klem. Dit zorgt voor afleiding.

7. Messy bun

Last but not least, de rommelige bun! Deze haarstijl is iets makkelijker te creëren dan de dubbele knotjes, het scheelt je namelijk een knot minder. Dat neemt niet weg dat het er net zo goed uitziet.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top