Haarverzorging

4x manieren om je haar te krullen

4x manieren om je haar te krullen

Als je stijl haar hebt, is het eens in de zoveel tijd leuk om het een keer te krullen. Maar velen van ons weten hoe lastig dit soms kan zijn. Het krullen zelf is ingewikkeld en het is lastig om de krullen ook daadwerkelijk te laten zitten. Om je op weg te helpen, zetten wij onze favoriete manieren om je haar te krullen op een rijtje! We noemen een aantal methoden waarvoor je hete tools nodig hebt, en methoden zonder hitte.

Beachy waves

Als je behoefte hebt aan een zomerse look, hoef je echt niet te wachten totdat het daadwerkelijk zomer is. Voor deze look is het goed als je al een beetje textuur in je haar hebt. Denk hierbij aan een natuurlijke slag of een beetje krul van de vorige keer dat je het hebt gekruld. Je kunt voor deze techniek het beste beginnen met vochtig haar. Spray vervolgens een sea salt spray in de lengtes van je haar. Deze spray van Duck & Dry zouden wij zeker aanraden! Scrunch met je handen je haar samen en verdeel het product door je lokken. Je kunt het nu laten drogen of föhnen om het proces te versnellen. Wees wel voorzichtig mee. Je haar krijgt namelijk een stugge textuur door de spray, waardoor het lastiger wordt om je haar te kammen of borstelen. Föhn je haar daarom op een lage stand en ga voorzichtig met je vingers door je haar om klitten te voorkomen en verhelpen.

Red carpet curls (met hitte)

Voor echte glamour, wil je natuurlijk grote krullen met veel volume. Hiervoor heb je een krultang nodig met een medium tot grote barrel. Daarnaast heb je een sterke mousse, haarspray, een föhn en verdeelklemmetjes nodig. Begin met je haar preppen. Dit doe je door mousse aan te brengen in je haar en dit droog te föhnen. Als je veel en/of lang haar hebt, kun je dit in secties doen. Gebruik een haarklem om het haar dat je niet gebruikt, aan de kant te doen.

Begin met de mousse aanbrengen bij de hoofdhuid en verdeel het richting de punten. Föhn het droog door met een borstel door de pluk te gaan en de föhn hier boven te houden. Borstel je haar omhoog om meer volume te creëren. Zodra je hiermee klaar bent, kun je beginnen met krullen. Voor extra hold, kun je een beetje haarspray op de pluk sprayen voordat je deze krult. Krul vervolgens de pluk. De richting waarin je krult maakt niet erg veel uit, maar krul in ieder geval de plukken die langs je gezicht vallen, van je gezicht weg.

Zodra je de pluk uit de krultang haalt, laat je deze even in je hand liggen. Rol de krul vervolgens in je vingers op tot aan je hoofdhuid en zet dit vast met een verdeelklem. Wanneer je al je haar hebt gehad, kun je nog een keertje sprayen maar haarspray en alles even zo laten zitten totdat het haar volledig is afgekoeld. Wanneer het zover is, kun je het haar losmaken en voorzichtig uitborstelen. En voilà!

Krullen met een stijltang

Als je geen krultang hebt, of beter overweg kunt met een stijltang, kun je ook je haar krullen met een stijltang. Voor het beste resultaat, kun je je haar preppen met mousse zoals hierboven uitgelegd. Verdeel je haar vervolgens in secties. Pak de pluk die je wil krullen en leg deze in je stijltang zoals je normaal gesproken ook zou doen. Draai de pluk die onder de tang uitsteekt om de tang heen en beweeg de tang langzaam naar beneden. Op deze manier creëer je gemakkelijk krullen. Vergeet niet te sprayen met haarspray! De Elnett hairsprays van L'Oréal zijn een favoriet van veel haarstylisten!

Rollers

Geen fan van hitte? Geen probleem. Je kunt je haar namelijk ook op de ouderwetse manier krullen met rollers. Hoe kleiner de rollers zijn, hoe strakker de krul wordt. Begin met vochtig haar voor het beste resultaat. Leg de roller op je puntjes en rol rustig naar je hoofdhuid toe. Zorg ervoor dat je pluk niet breder is dan de roller zelf. Zet de rollers vast met een klem en laat dit een uurtje of twee zitten. Vervolgens kun je de rollers uit je haar halen en je krullen uitborstelen. Een beetje haarspray komt hier ook weer goed van pas.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top