Haarverzorging

Je haar krullen zonder hitte: dit zijn de methodes die je eens uit moet proberen

Je haar krullen zonder hitte: dit zijn de methodes die je eens uit moet proberen

Als je stijl haar hebt, is het weleens leuk om je haar te krullen. Dit kun je doen met een krultang, maar een krultang gebruikt hitte om je haar mee te krullen. Dit is niet altijd even goed voor je haar. En zeker als je dit vaak doet, kan dit leiden tot schade. Wil jij graag je haar krullen maar sla je de schade liever over? Dit zijn de beste manieren om zonder hitte je haar te krullen.

De sjaal of sok methode

Je haar krullen zonder hitte werkt het beste als je haar vochtig is. Je kunt dit daarom het beste doen als je net uit de douche komt. Kam voordat je begint je haar goed door zodat er geen klitten meer in zitten. Maak met een puntkam een nette middenscheiding. Pak nu een lange sok of een sjaaltje en leg deze op je hoofd. Verdeel het haar aan de ene kant van je hoofd in twee secties en twist de voorste pluk een keer om je sok of sjaal heen. Pak vervolgens de tweede sectie en betrek deze bij de twist die je hebt. Draai de voorste sectie weg van je gezicht zodat de krullen mooi langs je gezicht vallen. Zet je twist vast met een elastiekje of scrunchie en herhaal het proces aan de andere kant van je hoofd. Om ervoor te zorgen dat je twists goed blijven zitten, kun je er een soort space buns van maken. Twist de pluk in een knotje en zet deze vast met een scrunchie. Doe dit aan beide kanten. Slaap vervolgens een nachtje met de twists in je haar. Haal de volgende ochtend de sjaal of sok uit je haar en borstel de krullen een beetje uit. En voilà! Je hebt prachtige losse krullen.

Gebruik een haarband

Begin ook voor deze techniek weer met vochtig haar. Voor deze methode heb je een stretchy haarband nodig. Doe deze om en verdeel je haar in drie delen. Begin met het eerste deel en zet de andere twee eventjes vast met een haarclip zodat ze je niet in de weg zitten. Begin je haar om de haarband heen te draaien. Je haalt de pluk dus steeds onder de haarband door. Wanneer je geen haar meer over hebt om door te blijven wikkelen, kun je het overgebleven plukje vastzetten met een schuifspeldje. Herhaal dit proces met de tweede pluk. Doe dit tot slot ook met de derde pluk. Het voordeel van het proces verdelen in drie losse stukken is dat het een hoop klitten voorkomt. Je kunt hierna gaan slapen met de haarband in. De volgende ochtend kun je het haar losmaken en voorzichtig uitborstelen voor je eindresultaat. Deze krullen geven een meer messy en beachy look in tegenstelling tot de vorige techniek.

Ga voor rollers

Als je niet wil wachten tot de volgende dag om je krullen te zien, kun je rollers gebruiken. Rollers heb je in een hoop verschillende maten. Kies een formaat dat aansluit op de look die je wil. Hoe groter de roller, hoe losser de krullen. Rollers indoen doe je als volgt. Pak per roller een pluk die niet breder is dan de roller zelf. Leg de roller op de puntjes van de pluk en rol naar boven. Voor deze techniek is het ook het beste als je haar een beetje vochtig is. Gebruik een clip of grote haarspeld om de roller vast te zetten. Doe dit bij al je haar. Zodra je al je rollers hebt zitten, kun je alles goed vastzetten met hairspray. Laat de rollers een uur of twee uurtjes zitten. Hierna kun je de rollers uit je haar halen en je haar doorborstelen. Deze methode geeft je meer subtiele waves.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top