Beauty

Kom erachter welke gezichtsvorm jij hebt

Kom erachter welke gezichtsvorm jij hebt

Welke zonnebril past nou het beste bij je gezicht en voor welk kapsel moet je gaan? Allemaal vragen die er door ons hoofd spoken. Het is daarom wel handig om te weten welke gezichtsvorm je precies hebt. Misschien heb je wel een diamanten vorm of een hartjes. Wij gaan je het vertellen. Let's find out!


Gezichtsvorm

1. Vierkant

Jij hebt een vierkante gezichtsvorm als je gezicht recht is en je kaaklijn licht gebogen is. Je gezicht is eigenlijk net zo breed als dat het lang is. Je jukbeenderen en kaak komen extra goed naar voren. Je hebt dezelfde gezichtsvorm als Angelina Jolie en Cameron Diaz. 

 

2. Rond

Zoals de naam al zegt heeft deze gezichtsvorm iets meer rondingen. Je jukbeenderen zijn het breeste gedeelte van je gezicht en je kin is rond. De hoek van je kaaklijn is redelijk zacht en minder sterk gedefineerd als bij andere gezichtsvormen. Net als Elizabeth Olsen en Jennifer Lawrence ben jij gezegend met een ronde gezichtsvorm.

 

3. Hart

Jaja er zijn ook mensen met een gezicht in de vorm van een hartje. Je hebt deze gezichtsvorm als jouw skin spits of puntig is en je voorhoofd het wijdste deel is van je gezicht. Sommige mensen hebben ook nog een inham bij het haar zitten. Jij hebt hetzelfde vorm gezicht als Chloë Grace Moretz en Reese Witherspoon. 

 

4. Diamant 

Jij bent net als een diamant. Je haarlijn, kaken en kin vormen samen een diamant. Je hebt hoge jukbeenderen en een puntige kin. Het verschil met een hartvormig gezicht is de haarlijn. Ashley Green en Vanessa Hudgens vallen net als jij in hetzelfde straatje.

 

5. Rechthoek

The next one is de rechthoek. Deze gezichtsvorm verschilt niet veel met die van de vierkant. Alleen bij de rechthoek is het zo dat je voorhoofd, wangen en kaaklijn dezelfde breedte en lengte hebben. De rechthoek is langer dan dat je gezicht breed is. Vaak hebben mensen met deze vorm een hoog voorhoofd. Jij kan jezelf vergelijken met Alexa Chung en Joan Smalls.

 

6. Ovaal

De laatse uit dit rijtje is de ovale vorm. Dit is de gezichtsvorm met een smal voorhoofd en een ronde kin. De ovale vorm kun je vergelijken met een rechthoek, maar je hebt alleen wat meer rondingen in je gezicht. Vaak wordt deze hoofdvorm gezien als de 'ideale' vorm, omdat deze echt alles kan hebben. Jij zit dus wel goed net als Blake Lively en Kerry Washington. 

 

 

 

 

Bron: Monstyle.nl
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top