Haarverzorging

5x haarstijlen bij warm weer

5x haarstijlen bij warm weer

Pff wat is het warm. Met dit hete weer kunnen je lange lokken je enorm in de weg zitten. Het hangt in je nek en zorgt ervoor dat jij oververhit raakt. Dat haar moet dus snel uit de weg, maar wel op een leuke stylish manier natuurlijk! Dit zijn vijf leuke haarstijlen voor bij warm weer.

Hoge staart of knot

Een van de simpelste dingen die je kunt doen met je haar met dit warme weer is een staart maken. Het is simpel, maar ook erg effectief. Borstel je haar strak naar achteren en verzamel het achter op je hoofd met een elastiekje. Door de staart wat hoger te maken, heb je minder last van je lange lokken die alsnog in je nek eindigen. Heb je langer haar? Dan kun je je haar ook in een knot dragen om het helemaal uit je gezicht en nek te halen.

Gevlochten staart

Is een simpele staart niet helemaal jouw ding? Dan kun je je haar ook vlechten. Dit kun je doen door je haar eerst in een strakke staart te doen, en deze vervolgens te vlechten. Het soort vlecht dat je doet hangt volledig van jou af, ga bijvoorbeeld voor een vissengraat of een vlecht met vier plukjes. Je kan de hoge staart ook overslaan en een lage vlecht maken, of een vlecht aan de zijkant.

Boxer braids

Heb jij veel en lang haar? Dan zijn boxer braids de ideale haarstijl voor jou. Je maakt ze door je haar eerst te verdelen in secties. Doe dit met een dun voorwerp zoals een puntkam. Maak rechte lijnen vanaf je voorhoofd naar de achterkant van je hoofd. Vervolgens ga je het haar per sectie van voor naar achteren opvlechten. Dit doe je door drie plukjes aan de voorkant van je haarlijn te pakken. Vlecht het haar en pak steeds een klein plukje erbij terwijl je steeds verder naar achteren werkt. Hou het haar zo strak als je kan om het mooiste resultaat te krijgen.

Lage messy bun

We noemde net de hoge staart de simpelste haarstijl voor tijdens het warme weer, maar een messy bun is misschien zelfs nog simpeler! Hiervoor hoef je enkel je haar te verzamelen op de plek waar jij de knot wil hebben en dit vast te maken met bijvoorbeeld een scrunchie. Speel nog een beetje met je knot om deze perfect te maken. Gebruik eventueel schuifspeldjes om losse plukjes vast te zetten.

Space buns

Voor de liefhebbers van knotjes met wat korter haar, zijn er space buns. Dit is een relatief simpele haarstijl om uit te voeren en is erg fijn met dit warme weer. Begin bij het maken van een middenscheiding. Maak vervolgens aan beide kanten van je scheiding een knotje bovenop je hoofd. Probeer je look een beetje symmetrisch te maken, maar een messy look staat ook erg leuk bij deze haarstyle.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top