Fashion

Krijg jij het snel warm? Zo voorkom je zweetplekken in je kleding

Krijg jij het snel warm? Zo voorkom je zweetplekken in je kleding

Zweten, we doen het allemaal. Het is de natuurlijke manier van ons lichaam om ons af te koelen. Je zweet daarom ook als je veel beweegt of als je het warm hebt. En al hoewel zweten heel normaal is, vinden we het toch niet zo leuk als het vlekken achterlaat in onze kleding. Dit is hoe je zweetplekken in je kleren voorkomt.

Draag een extra laagje kleding

We zien de verwarring al aankomen. Een extra laagje? Ga je dan juist niet nog meer zweten? Een sweatproof topje onder je kleding dragen, dient als een barrière tussen jou en je kleding. Dit voorkomt dat je zweet door je shirt te zien is. Om jezelf extra bescherming te bieden, kun je kleding dragen die niet al te strak om je lichaam heen zitten. Hierdoor komt zweet minder makkelijk op je kleding terecht.

Draag anti-transpirant

Er is een verschil tussen deodorant en anti-transpirant. Deo verbloemt de geur van zweet. Anti-transpirant zorgt ervoor dat je daadwerkelijk minder gaat zweten. Er zijn tegenwoordig een hoop sterke producten op de markt die er daadwerkelijk voor kunnen zorgen dat je een stuk minder gaat zweten. Dit soort producten zijn ideaal voor als je een presentatie moet geven op je werk bijvoorbeeld. Voor frisse en droge oksels raden we deze anti-transpirant van Vichy aan.

Draag zwarte kleding of donkere printjes

Als je nou eenmaal veel zweet, kun je hier niet veel aan doen. De beste manier om ervoor te zorgen dat dit niet opvalt, is door donkere kleuren te dragen. Hierin vallen je zweetplekken een stuk minder op dan in lichte kleding. Als je het snel warm krijgt, is het ook verstandig om geen strakke kleding te dragen omdat je de vlekken hierin nog sneller ziet. Ga voor oversized, mouwloos of een losse style. Mochten je zweetplekken toch zichtbaar worden, hou dan een blazer of vestje bij de hand om aan te trekken zodat je het kunt bedekken.

Gebruik okselpads

Okselpads klinken misschien als een nogal heftige oplossing, toch zijn ze ontzettend nuttig. Deze draag je onder je shirt. De pads absorberen het zweet en verbloemen de geur ervan. Deze sweatpads van Litchy blijven de hele dag goed zitten maar zijn alsnog pijnloos te verwijderen!

Draag natuurlijke materialen

Kleding van natuurlijke materialen zijn het beste om te dragen als je snel zweet. Synthetische stoffen zoals polyester en nylon laten namelijk bijna geen lucht door waardoor je lichaam zichzelf minder makkelijk af kan koelen. Hierdoor ga je sneller zweten. Pak het probleem dus aan bij de oorzaak. Voorkom dat je het warm krijgt door bijvoorbeeld kleding van katoen of linnen te dragen.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top