Fashion

8 x de mooiste linnen blazers om deze zomer als jas te dragen

8 x de mooiste linnen blazers om deze zomer als jas te dragen

Een blazer is een onmisbaar item in je kast en in de zomer is het vooral de linnen blazer waarmee je gezien wilt worden. Bovendien trek je 'm makkelijk aan als jas of neem je 'm mee voor 's avonds als het toch even fris wordt. Een blazer stylen is kortom het makkelijkste ooit. Zoek je nog een mooie blazer voor de zomer? Dit zijn de 8 mooiste linnen blazers waarmee je deze zomer zeker goed zit (zeker bij een witte spijkerbroek!)

Blazer dames #1 - Oversized blazer 

Een linnen blazer is al lekker luchtig, maar een oversized blazer van linnen is nóg fijner. Draag de blazer met een bijpassende linnen broek, met een witte jeans of combineer 'm met een fel item. 

blazer dames, blazers
Oversized linnen blazer bij NA-KD.com

Blazer dames #2 - Oversized blazer met bloemetjes

Als je zin hebt om iets meer uit te pakken en niet voor een beige blazer wilt gaan, dan is hier de blazer met bloemetjes. Instant Bridgerton vibes (net als de corsetten trend onwijs populair op het moment) en prima te combineren met een short, rokje of spijkerbroek.

blazer dames, blazers
Oversized blazer bij MANGO.com

Blazer dames #3 - Roze blazer

Hot pink is de trendkleur van deze zomer. Een heerlijke blazer in die kleur kopen is daarom helemaal geen gek idee. Combineert ook nog eens perfect met oranje of knalgroen, de andere trendkleuren van het moment. Zin in meer roze? We tipten je ook al deze prachtige roze jurken.

blazers dames, oversized blazer
Oversized linnen blazer bij NA-KD.com

Blazer dames #4 - De klassieke zwarte blazer

Een must-have voor in je kast naast een witte blouse en een perfecte spijkerbroek: de zwarte blazer. Ook in de zomer een ideaal item om weer uit je kast te halen, want het staat bij alle outfits.

oversized blazer
Blazer van 100% linnen bij MANGO.com

 

Blazer dames #5 - Zwarte blazer met print

Voor net dat beetje extra funky deze zomer: een zwarte blazer met print. Deze met palmboomprint heeft ook nog eens een strikceintuur, wat voor net even wat meer taille zorgt. Heerlijk met een witte top of t-shirt eronder, een witte broek en mooie slippers.

blazer dames, oversized blazer, zwarte blazer
Blazer met print en strikceintuur bij Scotch-Soda.com

Blazer dames #6 - Witte blazer

Naast de zwarte blazer mag ook de witte blazer weer deze zomer. Zorg ervoor dat je een tint kiest die goed bij je huid past. Denk aan een koele kleur wit als je een meer blauwe ondertoon hebt en wat warmer of off-white als je een roze ondertoon hebt. 

linnen blazer, blazer dames
Linnen blazer bij NA-KD.com

Blazer dames #7 - Off-white blazer

Ook off-white is een goede toevoeging aan je garderobe. Als je graag natuurlijke tinten draagt zoals bruin, past een off-white blazer heel goed in je garderobe. En als je een beetje bruin wordt in de zomer, steekt de kleur extra mooi af bij je huid.

blazer dames
Blazer in linnenmix bij NA-KD.com

Blazer dames #8 - Oranje blazer

Als laatste in het lijstje een blazer om de show mee te stelen. Naast de hot pink blazer is oranje namelijk ook de kleur van het moment. Daarom kan een oranje blazer zeker niet ontbreken in ons lijstje! Combineer met wit, zwart of colourblock 'm met roze of rood. 

oranje blazer, blazer dames
ASOS DESIGN - Lang pak van linnen in perzikkleur bij ASOS.com
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top