Fashion

Dit zijn 5 originele manieren om een blazer te stylen in 2022

Dit zijn 5 originele manieren om een blazer te stylen in 2022

Een blazer raakt nooit out of style. Het is dé manier om een look wat gekleder te maken en een andere touch aan jouw outfit te geven. Zeker een oversized variant van het kostuumjasje is ideaal voor de zomer, want het geeft een hoop nieuwe styling mogelijkheden! We helpen je een handje op weg.

Je blazer stylen in 2022? Dit zijn 5 originele manieren

Elke vrouw zou een blazer moeten hebben waar ze zich lekker in voelt. En met een blazer in je garderobe is er ineens ruimte om meer kledingstukken eronder aan te trekken. Denk bijvoorbeeld aan een denim blouse die openstaat en een lekker t-shirt eronder. Of jouw favoriete topje die al lekker groot is natuurlijk. Om je een handje te helpen, hebben we verschillende manieren gevonden hoe jij dit geliefde item kan dragen. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

1. Open met een niet-dichtgeknoopte denim blouse eronder

De blazer: hij hoort thuis in hetzelfde rijtje als the little black dress en móet gewoon in je kast hangen. Allemaal lief, leuk en aardig: maar hoe combineer je zo'n jasje op een leuke, originele manier? Natuurlijk, met een spijkerbroek en een simpel t-shirtje kun je de blazer altijd uit de kast trekken, maar het is wel een beetje, tja, saai. De blazer kun je namelijk voor veel meer outfits gebruiken! Wat dacht je bijvoorbeeld van openhangend, met een niet-dichtgeknoopte denim blouse eronder? Zeker met de aankomende mooie temperaturen, is zo'n blouse heerlijk onder je blazer. Trek er een mooie jeans onderaan - of, als je op chique gaat - een pantalon. Wedden dat je goed voor de dag komt?

2. In combinatie met een oversized knit

Wil je het wel een beetje warm hebben, maar ben je tegelijkertijd ook helemaal klaar voor de mooie temperaturen? Dan bieden knits de uitkomst. Deze gebreide items zijn vaak makkelijk te layeren over jouw favoriete items, zoals de blazer dus! Heb je nou echt géén idee hoe je dit allemaal moet combineren, dan kan je altijd nog de hulp van een professional inschakelen. Zelfs online kan een persoonlijke stylist je helpen een blazer te stylen in 2022. Hoef je er zelf niet te veel bij stil te staan. Handig!

3. In een broek

Combineer je leren blazer met een leren broek voor the ultimate leather look. Ja, hoor, dat kan ook in de zomer. Draag dan een top in een lichte kleur (het liefst wit), zodat je outfit niet te heftig wordt. Voor de kleurrijke touch draag je je favoriete paar sneakers in een felle kleur. Eventueel kan je de blazer ook aanschaffen in een felle kleur. Summerproof!

4. Met een riem in de taille

We krijgen er geen genoeg van, de oversized blazers. Vaak worden deze blazers de ‘dad-blazer’ genoemd. Om hem toch extra vrouwelijk te maken kun je ervoor kiezen om hem als jurk te dragen met een leuke brede riem of ceintuur. Een originele manier om je blazer te stylen in 2022 dus!

5. In combinatie met een blouse met lange mouwen

Met een goede blazer kun je alle kanten op en is eigenlijk altijd te dragen. Het item kan ideaal fungeren als voorjaarsjas of herfstjasje, maar is net zo goed een fijn stuk om te dragen tijdens de koudere periode in plaats van een trui of over een sweater als het heel koud is.  Of met een blouse met lange mouwen eronder natuurlijk! Conclusie: style je blazer in 2022 met een blouse met lange mouwen, maar ook een riem maakt dat je extra opvalt. Met een blazer zit je altijd goed. Er zijn verschillende soorten blazers: van getailleerd tot oversized en van effen tot met een coole print, wat ons betreft heb je eigenlijk nooit genoeg.  Goede sneakers eronder en je bent good to go. Thank us later! ;-)

Beeld: GettyImages
Deel dit artikel
Back to top