Haarverzorging

Kan het dragen van een hoed echt je haar beschadigen?

Kan het dragen van een hoed echt je haar beschadigen?

In de zomer is een hoed dragen vaak verstandig om te doen. Het beschermt je ogen tegen de zon en voorkomt dat je je hoofdhuid verbrandt. Maar kan het dragen van hoeden je haar beschadigen? Wij zoeken het uit.

Kan het dragen van hoeden leiden tot haaruitval?

In de meeste scenario's draagt het dragen van een hoed niet bij aan haaruitval. Dit kan alleen gebeuren wanneer je een hoed draagt die te strak zit of die schuurt lang je hoofdhuid. Na verloop kan tijd kan deze spanning op je hoofdhuid en haar zorgen voor haaruitval. Maar in de meeste gevallen hoef je je hier geen zorgen om te maken. Het dragen van een hoed die goed past, kan soms zelfs haaruitval voorkomen omdat het je hoofdhuid beschermt tegen de zon, wind en koude temperaturen.

Kan het dragen van hoeden je haar beschadigen?

Net als bij haaruitval, is de kans dat je haar beschadigd door het dragen van een hoed erg klein. Wanneer een hoed te strak zit of aan het haar trekt, kan het haar beschadigen. Maar zolang je geen hoeden draagt die te strak zitten, hoef je je hier geen zorgen om te maken.

Waar kun je wel haaruitval van krijgen?

Haaruitval kan veroorzaakt worden door verschillende factoren. Dit kan bijvoorbeeld simpelweg aan je genen liggen, of door een medische aandoening komen. Daarnaast kunnen haarproducten, je dieet en stress ook haarverlies veroorzaken. Hormonen spelen ook een rol, dit is waarom zwangere vrouwen soms haaruitval ervaren. Als je niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt, veel stress ervaart of schadelijke producten of stylingtools gebruikt, kun je last krijgen van haaruitval. Onzeker over de oorzaak? Een dermatoloog is dan de persoon om hulp bij te zoeken. Zij kunnen voor jou uitzoeken waarom je haaruitval hebt en hoe je dit kunt aanpakken.

Hoe kun je haaruitval voorkomen?

Haaruitval is niet altijd te voorkomen. Je kan er last van krijgen door factoren waar jij zelf geen invloed op hebt. Wat je het beste kunt doen is proberen om zo veel mogelijk gezond en gebalanceerd te eten. Daarnaast is het vermijden van stress ook een goede manier om je haar te besparen. En gebruik tenslotte zo min mogelijk hete tools op je haar. Geef je hoofdhuid ook af en toe wat extra liefde. Maar een hoed dragen kan dus absoluut geen kwaad. Draag dus vooral die leuke zomerse hoed naar het strand, je hoofdhuid en je haar zullen je achteraf dankbaar zijn.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top