Fashion

Welke hoed past bij jouw gezicht?

Welke hoed past bij jouw gezicht?

Steeds vaker zie je meiden met hoeden lopen. Op vakantie, op een festival of gewoon op straat, je ziet ze overal! Leuk, maar misschien ben je ervan overtuigd dat je geen hoedenhoofd hebt. Het zou kunnen dat dat komt omdat je verkeerde model hebt geprobeerd of gewoon niet weet welke hoed bij jouw gezicht past. We hebben de ultieme tips om de perfecte hoed uit te kiezen.

Welke hoed past bij jou?

Het is belangrijk om de vorm van je gezicht vast te stellen. Ga eens voor de spiegel staan en bepaal de vorm. Ben je er niet helemaal zeker van? Pak een lipstick en maak een omtrek van jouw gezicht op de spiegel. Mocht je je spiegel niet vies willen maken, wat we snappen, kun je ook een foto maken van je gezicht en vervolgens met een bewerk-app de omtrek om je gezicht tekenen. We hebben vijf verschillende gezichtsvormen op een rij gezet. Zo kun je precies zien welke hoed bij jouw gezicht past.

Lang gezicht – welke hoed past bij mijn gezicht?

Er zijn verschillende kenmerken aan jouw gezicht waardoor een hoed jou geweldig staat. Een hoed met een brede band zoals een fedora, capeline of flaphoed past perfect bij jouw gezicht. Ook passen hoeden die wat lager vallen goed bij jou gezicht. Ze vallen hiermee deels over jouw gezicht en accentueren de juiste elementen van jouw gezicht.

Strohoed beige, NA-KD | €34.95

Hartvormig gezicht – welke hoed past bij mijn gezicht?

Wanneer je gezegend bent met een hartvormig gezicht, moet je goed op de band van een hoed letten. Deze moet niet te breed of te fladderig zijn. Een kleinere band staat perfect bij je gezichtsvorm. Een fedora model zou jou daarom prachtig staan.

Beige hoed, Josh V | € 79,99

Vierkant gezicht – welke hoed past bij mijn gezicht?

Met een vierkant gezicht, heb je een grote keuze wanneer het gaat om hoeden uitkiezen. Hoe fijn! Vaak staan kleine en ronde hoeden jou goed. Maar ook een asymmetrische hoed of een hoed die schuin gedragen kan worden, kun jij goed hebben!

Beige hoedje, Bol.com | €24,95

Rond gezicht – welke hoed past bij mijn gezicht?

Vooral hoeden met duidelijke hoeden en een hoge kroon staan jou goed. We hebben het dan bijvoorbeeld over een fedora of een borsalino. Bij een rond gezicht is het ook erg mooi om een hoed wat schuiner te dragen.

Borsalino hoedje, Miinto | 120,-

Ovaal gezicht – welke hoed past bij mijn gezicht?

Een ovaal gezicht is hét gezicht voor een hoed. Je hebt de vrije keuze wanneer het gaat om kiezen van een hoed. Elk model is in staat om je gezicht op te lichten en jouw outfit af te maken. Toch staan hoeden met een brede rand jou het beste.

Let wel op bij het kiezen van een brede rand. Hoe groter je bent, hoe breder de rand van jouw hoed mag zijn.

Raffia hoed, Mango | €29,99

 

Deel dit artikel
Back to top