Fashion

Dit worden de schoenentrends van 2023

Dit worden de schoenentrends van 2023

Het nieuwe jaar is al een tijdje geleden begonnen, maar we zijn nog niet te laat met het updaten van onze garderobe. Op het gebied van schoenen zijn er een aantal trends die we hoogstwaarschijnlijk veel terug gaan zien in 2023. Weten hoe jij er dit jaar modieus bijloopt? Dit worden de schoenentrends van dit jaar.

Mary-Janes

De preppy style is al een tijdje terug in de mode, en in 2023 gaat het nog zeker niet weg. Deze klassieke schoen is weer helemaal in, maar we dragen hem in 2023 wel op een unieke manier. Dit jaar zien we de Mary-Janes in verschillende printjes en stofjes en zien we een variatie in de hoogte van de hak en eventuele platforms.

Maje Mary Jane loafers van kalfsleer - €335,-

Magenta

In 2022 waren we dol op de kleur paars, in 2023 maken we de overstap naar magenta. Deze opvallende kleur gaan we steeds vaker terugzien in allerlei soorten schoenen. Van laarzen tot stiletto's en van sandalen tot sneakers, het kan allemaal.

Stradivarius Slingback schoen met hak - €35,99

Ballerina's

In 2022 zagen we de ballerina al langzamerhand terugkomen in de mode. Dit jaar maakt deze schoen zijn officiële comeback. Deze schattige schoenen kun je in allerlei kleuren en stofjes vinden. Je kunt ze stijlen voor een casual look, of juist voor een meer klassieke look gaan. Ook zien we de schoen dit jaar steeds vaker met versieringen zoals steentjes.

Boohoo Basic Bouclé Pumps - €22,-

Strikjes

Over versieringen gesproken, dit jaar nemen we geen genoegen met saaie schoenen. In 2023 gaan we schoenen zien die zijn versierd met strikjes. Hierdoor worden jouw schoenen een soort ingepakt cadeautje.

Fabienne Chapot Bowie sandalette van suède met strik detail - €169,99

Kniehoge laarzen

Vorig jaar zagen we de terugkeer van de over de knie laars. In 2023 doen we een stapje terug en dragen we onze laarzen tot net onder de knie. Met deze trend kun je ontzettend veel kanten op. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een klassieke zwarte laars, of juist gaan voor een opvallend kleurtje of printje.

Boohoo Krokodillen Knielaarzen Met Middelhoge Naaldhak - €100,-

Motorlaarsjes

Voor de stoere meiden onder ons, is de motorlaars helemaal in dit jaar. Denk bij deze trend aan zwart, platforms en leer. Deze chunky laars past perfect in een biker aesthetic en kun je combineren met een stoer leren jasje. Deze trend is perfect voor de koudere seizoenen! Dus wees er snel bij.

Jonak Biker boot van leer - €205,-
Bron: Refinery29
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top