Fashion

Jouw persoonlijke stijl vinden in 2023: 5 aesthetics om eens uit te proberen

Jouw persoonlijke stijl vinden in 2023: 5 aesthetics om eens uit te proberen

Wil jij in 2023 graag jouw persoonlijke stijl vinden? Dan word je waarschijnlijk overweldigd door alle keuzes. Er zijn ontzettend veel trends, stijlen en aesthetics om mee aan de slag te gaan. Trendalert schiet graag te hulp! Dit zijn de vijf aesthetics die je uit kunt proberen om jouw eigen stijl te vinden in het nieuwe jaar.

Onderwater sirene aesthetic

In het nieuwe jaar gaan we veel mode zien die is geïnspireerd door de zee. Dit kan komen door de nieuwe Kleine Zeemeermin film van Disney die eraan komt. Wat het ook is, mermaidcore is in dit jaar. Deze aesthetic heeft iets weg van resortwear. We zien veel bijpassende setjes en zomerse looks. Deze aesthetic is zowel sexy als effortless. Voor deze aesthetic wordt er veel gekozen voor maxi jurken, beha topjes en pailletten. Ook zien we veel mesh, metallics, parels en schelpjes. En natuurlijk zien we de kleur blauw veel terug, specifiek hemelsblauw.

Wispilturige fantasie aesthetic

Voor deze aesthetic blijven we hangen in de fantasiewereld. In 2023 blijven we een beetje hangen in de regencycore aesthetic van vorig jaar, die is veroorzaakt door de populariteit van de Netflix serie Bridgerton. Denk hierbij aan het dragen van korsetten, lange jurken en handschoenen. Dit jaar pakken we deze aesthetic iets anders aan, hij wordt voornamelijk opvallender. In 2023 zien we bijvoorbeeld oversized accessoires zoals strikken op kleding of in het haar, speelse sieraden met grote edelstenen en meer overdreven silhouetten. Een hoepelrok in 2023? Kan gewoon! Daarnaast worden de kleuren een stuk feller. 

Futuristische utility aesthetic

Utility zien we al een tijdje veel terug op straat. Denk aan cargobroeken, blazers en bomberjassen. In 2023 nemen we de trend mee naar de toekomst, letterlijk. Op verschillende catwalks tijdens de shows van onder andere Balmain, waren futuristische looks regelmatig terug te zien. In het nieuwe jaar kunnen we dus verwachten dat deze look steeds populairder gaat worden.

Indie op een hoger niveau

Indie fashion is al een tijdje erg populair op Tiktok. We zien de terugkeer van grungy jaren '90 trends. Celebs zoals MGK en Olivia Rodrigo zijn dol op deze style. Naast fashion zien we de aesthetic ook terug in de make-up, bijvoorbeeld in de vorm van een smudgy eyeliner. Deze aesthetic is alternatief. Men draagt visnetpanty's, leren jassen en trenchcoats, acid-wash jeans en vernieuwde versies van jaren '90 printjes.

Classiccore

Tot slot gaan we back to basics. In 2023 geven we in onze mode naast de look ook om de planeet. Het dragen van tijdloze items gaan we dan ook veel terugzien. Deze aesthetic draait om het eigen maken van klassieke stijlen. De capsule wardrobe is ook een onderdeel van deze aesthetic. Het draait om items combineren om steeds nieuwe looks samen te stellen. Investeer voor deze aesthetic in items die lang meegaan en van goede kwaliteit zijn. Je laat de trends achter je en wordt in plaats daarvan tijdloos. Outfits binnen deze aesthetic maken vaak gebruik van neutrale kleuren en kiezen voornamelijk voor zwart en wit.

Bron: Refinery29
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top