Fashion

Waarom je eens een kijkje moet nemen bij een tweedehands winkel

Waarom je eens een kijkje moet nemen bij een tweedehands winkel

Ben jij al wel eens bij een tweedehands winkel geweest? Of dacht je altijd dat dit gênant of armoedig zou zijn? Dan heb je het mis, want een kringloopwinkel is juist hartstikke hip. Je kunt er heerlijk rondsnuffelen tussen unieke vintage meubelen of rekken vol kleding.

Tweedehands winkel

Het bezoeken van een tweedehands winkel kan voor veel mensen een hele leuke dagbesteding zijn. Toch zijn er ook veel mensen die zich schamen en de winkel dus niet bezoeken. Dit is nergens voor nodig, want tweedehands spullen zijn juist hartstikke populair. De spullen die binnenkomen worden schoongemaakt en opgeknapt. De meeste kringloopwinkels zijn kritisch op de kwaliteit. Alles wat kapot of vies is, en niet meer goed schoon te krijgen valt, belandt bij het afval. Voor veel mensen is vintage shoppen eigenlijk een soort sport. Kan jij de mooiste pareltjes scoren in de winkel?

Milieu

Tweedehands winkels dragen ook nog eens enorm bij aan het milieu. Het hergebruiken van spullen zorgt voor een kleinere afvalberg. Produceren van nieuwe producten kost juist veel energie.

Super voordelig

De meest unieke spulletjes, die bijna niemand anders heeft, kun je vinden bij de kringloop. Daarnaast is het ook nog een super voordeling. Voor een paar euro’s scoor jij de leukste items. Mocht je niet veel geld te besteden hebben, dan is dit dé plek om te shoppen.

Do it yourself

Ben je een beetje creatief en handig? Dan is de kringloopwinkel echt wat voor jou. Met een beetje opknapwerk zijn spulletjes straks echte pronkstukken in jouw huis. Ga jij voor een kast, tafel of krukje?

Opruimen

We kennen het allemaal wel. We willen al onze spullen bewaren. Maar waar laten we alles? Het huis staat helemaal vol. En we weten allemaal dat we niks meer met die spullen gaan doen. Dan is de kringloopwinkel de ideale plek om jouw spullen naartoe te brengen. Wie weet dat een ander er nog wat aan heeft. Jij hebt gelijk een nieuw huis en iemand anders heeft nieuwe items. Een echte win-win situatie.

Tweede kans

Of je nou spullen naar de kringloop brengt die al jaren op zolder staan te verstoffen, of dat je regelmatig gaat shoppen bij een tweedehands winkel. Je bent altijd goed bezig. De spullen krijgen een nieuwe kans. Als je weet dat je een middagje wilt winkelen in de kringloopwinkel, neem dan gelijk je eigen spullen mee, die je niet meer gebruikt. Jij draagt een steentje bij en komt misschien met iets heel unieks weer thuis.

 

@d_aaphnee Kringlopen afgaan doe ik het liefst, zoveel leukere unieke items! Mijn huis begint steeds meer op een museum te lijken 🙃 wat was jouw leukste kringloop geluk?#kringloopparels #kringloopwinkel #kringloopgeluk #kringloophaul #vintage #voorjou #fyp ♬ origineel geluid - Daphne

 

Bron: Libelle en Kringloopsecondhand
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top