Fashion

Dit zijn de meest opvallende modetrends van 2023

Dit zijn de meest opvallende modetrends van 2023

Trends komen en gaan. Zo zijn er ook dit jaar weer een hoop modetrends die je niet mag missen. Van een transparante avondjurk tot een gevaarlijke schoen. Ja, je leest het goed. Wij zetten de meest opvallende modetrends voor je op een rijtje. Durf jij deze nieuwe looks aan?

 

Opvallende modetrends 2023

 

1. Moulin rouge

Ken je de Moulin rouge trend al? Hierbij draag je korsetten, kanten babydoll jurkjes, kousen en corsages. Al deze kledingstukken hebben een romantische touch. Maar hoe pas je deze trend nou toe? Dit doe je door te gaan combineren. Een korset kun je stijlen met een jeans en want je er nog meer bij wil dragen is vooral aan jezelf. Van kant tot strikjes, het kan allemaal.


 

2. Menselijke touch

Als we denken aan een menselijke touch, dan denken we aan kledingstukken met kreukels. Daar blijft het alleen niet bij. Wollen mantels en zelfs tassen die niet meer nieuw lijken, zijn helemaal hot and happening. Hoe meer versleten, hoe beter.


 

3. Metallic

Metallic en zware metalen komen in 2023 helemaal weer terug als modetrend. Niet alleen in de vorm van leer, maar ook in korsetten en andere stoffen die glimmen. Misschien wilde je al ooit een keer met een stalen top buiten de deur gaan, dan heb je nu de kans om dit te doen. Het is echt een van de meest gedurfde modetrends van 2023.

 

4. Gevaarlijk

En niet een beetje gevaarlijk ook. Veel modellen braken op de catwalk hun enkels met schoenen uit de collectie voor 2023. Deze trend is een tegenreactie op de sneakers with everything-beweging. Sneakers kennen we inmiddels wel, dus werd het tijd voor wat anders. De modetrend ‘gevaarlijke schoen’ is een trend die ook wel de sculpturale slash wordt genoemd.


 

5. Kwallen slierten

Kwallen slierten, je houdt ervan of niet. Op de catwalk is er geen ontkomen aan. Geen enkel item werd overgeslagen. Tassen, jassen en jurken hadden wel ergens een sliert hangen. Deze trend is misschien gedurfd, maar je kan het zo gek maken als je wilt. Je kan voor een tas met franjes gaan, maar een jurk met slierten is ook niet gek.


 

6. Transparant

Transparantie is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij kleding. Toch ga je deze trend dit jaar heel veel zien terugkomen. De transparante tops of tasjes ken je inmiddels wel. Maar wat dacht je van een transparant jasje of een avondjurk. Je kunt het zo sexy maken als je wilt. Als je het iets subtieler wilt houden, kun je ook laagjes over elkaar dragen.


 

7. Knitted layers

Met knitted layers kom jij dit voorjaar wel door. Het is een trend die je lekker warm houdt. Arm en beenwarmers maken de look helemaal compleet. Ga deze zomer voor wat dunner gebreide items. Dit maakt de trend ook wat draagbaarder. Stel, je hebt een trui waarbij je de mouwen niet zo mooi vindt, dan kun je ze afknippen. Zo heb je in een handomdraai een spencer en een paar armwarmers. Een echte win-win situatie.

8. Punk

Hoge platforms, spikes, grafische tops en opvallende statement sieraden. Punk is een hele grote trend voor 2023. Niet alleen punk mode, maar ook de punk beauty lijkt een grote comeback te maken. Denk hierbij aan intense oog make-up en donkere lippenstift. Ben jij een groot fan? 

9. Surfcore

Haal je wetsuit-achtige kledingstukken maar uit je kleding kast, deze zomer wordt het een trend. Ook je waterschoentjes en bodysuits van zwemstof horen hierbij. Je hoeft deze stijl niet alleen op een stranddag aan te doen. Combineer je favoriete badpak met een rokje. Klinkt leuk toch?

Bron: Harpersbazaar en Elle
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top