Interior

Deze interieur kleuren zijn dé trends van 2023

Deze interieur kleuren zijn dé trends van 2023

Het nieuwe jaar nadert en voor wie in 2023 graag met een schone en frisse lei het jaar in wil gaan, is het een goed (en leuk) idee om je hele interieur een kleine change te geven. Dit kan al heel snel en makkelijk met een ander kleurtje op je muren en in bijvoorbeeld je decoratie. Weet je niet voor welke kleur je moet gaan? No stress, we hebben de kleuren die het komende jaar helemaal hot zijn voor je op een rijtje gezet. 

Deze interieur kleuren zijn dé trends van 2023!

Interieur kleuren 2023

Sommige kleuren zien we overwaaien vanuit andere jaren, maar sommige trends zijn ook brand new. Er zijn in ieder geval een aantal thema's vast te stellen dit jaar, waar woonhuizen in ieder geval helemaal gek van zijn (en wij eigenlijk ook). Deze thema's zijn: Scandinavisch, minimalistisch modern, bohemian en maritiem. Bij deze thema's horen diverse kleuren en om je een handje te helpen hebben we ze voor je op een rijtje gezet. Zo kun je in het nieuwe jaar direct beginnen met verven en shoppen. 

Scandinavische kleuren

Een Scandinavisch interieur staat voor licht, rust en tijdloos. Deze trend is al een langere tijd een grote hit, en door het karakteristiek 'tijdloos' blijft dit ook nog wel een tijdje zo. Een Scandinavisch interieur werkt wanneer je basiselementen in kleuren, meubels en decoratie op de juiste manier combineert. Zo wissel je pastelachtige kleuren af met een gebroken wit en houd je de rest van je huis in dezelfde sferen.

Minimalistisch moderne kleuren

Bij een minimalistische moderne levensstijl is slow living van groot belang. Je kan de drukte vaarwel zeggen, want in dit interieur hoort dat er niet thuis. Qua kleuren hoef je dan ook niet te rekenen op een hot pink of knalgele items. Zachte kleuren die jouw hoofd rustig houden is wat de minimalistische moderne trend maakt wat het is. Minimalistisch, maar wel modern. 

Bohemian kleuren

De Bohemian (of Boho) stijl heeft eigenlijk voor ieder wat wils. Zo heeft deze stijl aan de ene kant de meest uitbundige kleuren en meubels, maar is er ook een hele andere kant van te vinden: rustig, elegant en met diverse meubelen en decoraties. De twee hoofdkleuren blijven vooralsnog zandwit voor de muren en grote meubelen, en houtbruin voor kleinere meubelen en decoraties. Verder zijn, als je niet bij wit en bruin wil blijven, exotische en natuurlijke kleuren ook aanwezig bij deze stijl. 

Maritieme kleuren

In de Maritieme stijl denken we vooral aan kleuren zoals turkoois, donkerblauw en wit. Wat hardere kleuren, maar door de eenheid en balans zorgen ze voor een dergelijke rust. Combineer dit blauw met frisse planten en je zult zien dat je hele huis een heel ander oord wordt. Bij deze stijl kun je ook een deel van de Boho stijl toevoegen. Dit doe je door bijvoorbeeld kleine decoraties zoals franjes, schelpen en wandbekledingen over je huis te verdelen. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top