Fashion

6x looks om te dragen op een bruiloft in de herfst

6x looks om te dragen op een bruiloft in de herfst

Als gast een outfit uitzoeken voor een bruiloft is soms best een lastige opgave. Zeker in de wat koudere maanden, wanneer je minder snel een jurkje zonder mouwen aandoet. Daarnaast wil je ook niet té overdressed  naast de bruid staan.  Gelukkig zijn er een hoop outfits die je kunt dragen op een bruiloft in de herfst en wij laten je zien welke dat zijn.

Tips voor een bruiloft outfit

Zoals je misschien wel weet zijn er een aantal no-go’s wat betreft je outfit voor een bruiloft. Zo is het niet de bedoeling dat je wit draagt (tenzij anders aangegeven in de uitnodiging) en houd je je altijd aan de dresscode die in de uitnodiging staat. Verder wil je niet over de top gekleed zijn, want dat haalt de magie weg van de outfit van de bruid.

Als je een bruiloft hebt in de herfst, kies dan voor een lange jurk of een jumpsuit. Er zijn veel jurken en jumpsuits met lange mouwen, dus daarmee voorkom je dat je het koud krijgt. Zeker op momenten wanneer je stil zit, zijn lange mouwen fijn. Kies je voor een jurk met korte mouwen? Neem dan zeker een vestje of blazer mee voor wanneer het afkoelt.

1.    Overslagjurk met ballonmouwen

Wanneer je voor een jurk met lange mouwen en een mooie print in herfstkleuren gaat, zit je altijd goed. Een feestelijke overslagjurk met ballonmouwen is een hele goede optie als gast voor een bruiloft in de herfst. Zorg er wel voor dat je een dikkere panty aandoet onder zo’n jurk, want de onderkant is redelijk kort. Met een wollen vest eroverheen maak je de look helemaal af wanneer het afkoelt.

josh v jurk overslag

Shop overslagjurk met ballonmouwen JOSH V

2.    Maxi jurk van chiffon

Een maxi jurk, oftewel een lange jurk, is altijd een goede optie in de herfst. Zeker een jurk met een herfstachtige print en lange mouwen is een goede optie. Een gevoerde jurk is fijn, want dan ben je ervan verzekerd dat je niet kouvat.

maxi jurk h&m

Shop maxi jurk van chiffon H&M

3.    Bordeauxrode maxi jurk

Bordeauxrood is een échte herfstkleur, dus wanneer dit binnen de dresscode valt is dit een goede optie voor jouw outfit. Een vestje is niet altijd nodig bij zo'n jurk, want de jurk heeft meerdere laagjes en een hoge hals.

maxi jurk boohoo

Shop maxi jurk met hoge hals en laagjes Boohoo

4.    Satijnen jurk donkergroen

Net als bordeauxrood is donkergroen ook een kleur die mooi bij de herfst past. In combinatie met een satijnen stof is dit een prachtige outfitkeuze voor een bruiloft in de herfst.

jurk satijn bohoo

Shop satijnen jurk Boohoo

5.    Glitter jumpsuit

Bij glitter denken we aan feest, dus een jumpsuit met glitter is zeker een goede optie om aan te doen als bruiloftsgast. Neem wel een vestje of blazer mee voor wanneer het afkoelt, want door de korte mouwen krijg je het misschien fris.

glitter jumpsuit boohoo

Shop jumpsuit glitter Boohoo

6.    Geweven jumpsuit met volle mouwen

Ook een bruine jumpsuit met lange mouwen past mooi in de pallet van de herfstkleuren. Door de lange mouwen krijg je het niet snel koud én zie je er ook fashionable uit.

geweven jumpsuit boohoo

Shop geweven jumpsuit met volle mouwen Boohoo

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top